Rundstykkene ble myke og ekstra saftige, smakte godt med både salami og pistasjpålegg. Rull ut rundstykker, jeg brukte engangshansker og olje på hendene, blir ikke så klisset da
Del opp og rull ut rundstykker som settes på bakepapirkledde stekeplater til etterheving. Ha grovt mel og halvparten av hvetemelet i bakebollen sammen med salt, honning, de oppbløtte kornene og kulturmelk
Disse lagde jeg kjempeofte før, og har liksom bare blitt til Ingvilds rundstykker. Masse frø, havregryn og kulturmelk er med på å gjøre disse ekstra saftige
Jeg har begynt å ta naturell yoghurt i rundstykker/baguetter. 1 kopp linfrø1 kopp solsikkekjerner 1 kopp havregryn1 kopp sesamfrø 5 dl vann5 dl melk 3 ss honning (kan sløyfes)1 ts salt1 liten boks naturell yoghurt (eller rømme, kulturmelk. ikke nødvendig, men gjør de luftige og saftige 2 pakker tørrgjær 3 dl sammalt grovt hvetemel fint mel til en god deig Samt litt olje Heves i ovnen på 50 gr i 1-2 timer
Deilige halvgrove rundstykker med havre. Gir nok til cirka 24 rundstykker. 7 dl skummet kulturmelk, romtemperert. 7 dl skummet kulturmelk, romtemperert
Ha i sirup og kulturmelk i blandingen. 3 dl Kulturmelk. 3 dl Kulturmelk. For 12 rundstykker av deigen (jeg brukte spisesjeer) og legg dem på en stekeplate med bakepapir. 3 dl Kulturmelk
trill ut til rundstykker. Før steking kan brød/rundstykker pensles med egg eller melk og ev drysses. Rundstykker stekes i varm stekeovn 225 oC , midterste rille, 10 – 15 min. 3,5 dl yoghurt eller skummet kulturmelk
Det er så mye bedre og holder seg saftigere lengre. Lager du rundstykker blir steketiden kortere. Denne oppskriften er til 2 brød, men jeg har her lagd et brød og lagd rundstykker av resten. Matpakkebrød 1 L Skummet kulturmelk500 g sammalt hvete, grov200 g sammalt hvete, fin400 g sammalt rug, grov150 g sammalt rug, fin1 dl havregryn1 dl havrekli3 dl vann, lunken50 g gjær400 g hvetemel2 ts saltBland sammen melk, sammalt fin og grov hvete, fin og grov rug, havregryn, og havrekli til fordeigen. Eller lag 1 brød og noen rundstykker som jeg har gjort her
Masse frø, havregryn og kulturmelk er med på å gjøre disse ekstra saftige. Disse lagde jeg kjempeofte før, og har liksom bare blitt til Ingvilds rundstykker