Jeg synes havre har en så utrolig god nøtteaktig smak og bruker det så godt som daglig, enten som havregrøt eller havrecrunch (ristet havregryn sammen med litt sukrin gold) som toppinger på kesam/cottagecheese, og i pannekakerører, vafler og bakst
Dette er grove, saftige og sunne rundstykker proppfulle av fiber, enumettede fettsyrer og proteiner. Jeg likte at havrebricksen ble litt saftige, men hvis du vil ha de litt «tørrere» reduserer du havregrynet og øker fullkornsmelet, eller du kan bytte ut litt av fullkornsmelet med fint hvetemel
Rundstykkene er grove, saftige, smakfulle med sprø skorpe, akkurat som eg liker det. Tips & alternativer♦ For melkefri rundstykker kan du bytte kesam med søtpotetmos eller kokoskrem - kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kjølig
Min store favoritt er den grove brødmiksen til funksjonellmat. Man må heller ikkje lage brød, eg pleier stort sett å lage dei som scones / tynne rundstykker
Hamburgerdressing 100 g kesam 1 ts tomatpure 1/3 ts hvitløkspulver Bittelitt pepper 1 ss veske fra sylteagurken Bland sammen alle ingrediensene. Til servering 2 groverundstykker Rødløk i skiver Salat Sylteagurk Legg på rødløk og salat på rundstykkene. 100 g kesam. 2 groverundstykker
Trill rundstykker og sett dem på. Tilsett salt, kesam og det meste av. 1 beger TINE Kesam Mager. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C)
Disse ble kjempegode og saftige. I dag lagde vi noen ordentlig gode rundstykker. 1 pakke gjær 5 dl lunkent vann 1½ ts salt 1 beger TINE Kesam Mager 3 dl hvetemel sammalt fin , eller grovt 12 dl hvetemel Heves i 30 min, bakes ut til ca 20 stykker og etterheves i 20 min
Jeg liker å eksperimentere med forskjellige meltyper og ulike måter å bake på, og det resulterer i mange gode brød, rundstykker og annen gjærbakst, slik som dette rugbrødet med havregryn og kesam
Rør til gjæren er oppløst og tilsett salt, kesam og alt det grove melet. Til denne oppskriften på grove brytebrød med kesam trenger du en langpanne dekket med bakepapir,
Fylte en brødform og lagde rundstykker av resten av deigen. 3ss kesam. 3ss kesam. Vi hadde igjen litt ris etter middagen i går som jeg brukte når jeg bakte brød