på benken når den er tatt ut før det skjæres i den, så beholdes saftigheten i kjøttet. Helstekt kalkun er en nyttårsmiddag jeg har hatt tradisjon for å lage helt siden mannen min fridde til meg på nyttårsaften for noen år siden
Kalkun er utrolig godt på nyttårsaften – jeg har tradaisjon for å lage det selv. deilig, fest, fylt kylling, gjestemiddag, godt, helstekt kylling, helstekt kylling med friske grønnsaker, helstekt kylling med sitron og timian, hvitvinssaus, kylling, mat til nyttårsaften, nyttårsaften, saftig, saftig helstekt kylling, saftig kylling, søndagsmiddag, steketermometer
Slik blir kalkunkjøttet, som lett kan bli tørt og kreve mye saus, saftig og mørt. På etterjulssalg kjøpte vi en diger kalkun, og denne søndagen har vi brukt til oppdeling, tilbereding og kraftkoking
Dessverre blir oftest helstekt kalkun tørr, og det å få den saftig er ikke alltid lett. Jeg beiner den alltid litt ned, det er da lettere å få den saftig og beina brukes for å få en deilig kraft
Det er en annen retning innen kokkeyrket som sier, fyll på med smør eller fløte under skinnet til kalkunen, det vil holde det tørre kalkunkjøttet mørt og saftig
Saftig kyllingfilet med fetaost og quinoa. Drener vannet fra kikertene og skyll dem kort i kalt vann under vasken i en sil og del opp det ferdig tilberedte kalkun/ kyllingkjøttet i biter
desember stod en saftigkalkun med kjempegod stuffing (min første), saus, ovnsbakte poteter og gulrøtter og waldorf salat (ikke helt etter oppskriften) på bordet
Club Sandwich – Kalkun, bacon, salat og avokado sandwich. La kyllingen hvile noen minutter på benken når du tar den ut av ovnen så den holder seg mest mulig saftig