Med blanding avrips, solbærog aroniabær føltes sommeren LITT nærmere. Jeg har fremdeles bær i frysen,og hjemmelaget saft hjelper på ventetid mot sommer
Sil blandingen og ha i sukker. La saften koke til det slutter å skumme. Rens bærene og kok dem i vannet i rundt 5 minutter. Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork ogavkjøl. 1 kg blåbær (eller rips, solbær eller bringebær). 300 g sukker (avhengigav hvor søt du vil ha den)
Sil avsaften igjen og sett bærene til side. Ripsogsolbær strutter, krattene henger tunge av bringebær, de aller siste markjordbærene kjemper mot tørkedøden
Det gjør ingenting om noe avsaften blir stående og kjølne mens du lager resten ferdig. Sil avsaften. liter saft, og at hun gjerne hadde litt solbær sammen med ripsen
kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket. Husker bestemor og bestefar på Lørenskog hadde en hage full av stikkelsbærbusker
Du kan også lage sorbet avsafta, det blir ein sommarleg og frisk dessert som alle set pris på. Bæra kan du safte til hausten, på same måte som du saftarripsogsolbær