Kaldheving er ikke så skummelt som det høres ut. Deigen settes og rulles kvelden før, og alt som må gjøres på morgenkvisten er å la deigen bli romtempert og så slenge dem i ovnen
Derfor prøvde jeg meg på denne kaldhevingsoppskriften, som reduserte morgenbakingen til et minimum. Da vi skulle ha sommerpiknikk på jobben fikk jeg lyst til å bake rundstykker
I og med at det er lite gjær i deigen trenger deigen litt mere tid enn vanlig til å heve, og den blir hellet ikke så stor som en vanlig gjærbakst, så et par timer trenger den til heving
Det er ikke så mye som er bedre til frokost enn ferske hjemmelgade rundstykker (eller brød). I går var Sophia hjemme med meg, og vi bakte rundstykker, eller «boller» som Sophia sier
Når de er ferdig stekt vil de klappe sammen dersom de ikke har sterke skorpevegger rundt hele, så om de vokser sammen under stekingen får du rundstykkersom klapper sammen
Dette blir saftige rundstykkersom både smaker og dufter godt. Orker du ikke rulle, kan du bare rulle ut en stor pølse av deigen og så skjære avlange biter med en skap kniv eller bruk deigskrapen
Her kommer oppskriften på rundstykkene barna laget i går, dette er ingen super oppskrift og det er greit for man må få pisemat som lar deg skeie ut fra tid til annen
Etterheving er ikke nødvendig, men kan gi et noe mer luftig resultat. GULLBYGG BYGG- OG HAVREGRYN og andre produkter i Coop GULLBYGG-serien, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker
Del opp og rull ut rundstykkersom settes på bakepapirkledde stekeplater til etterheving. Med syrnet melk eller yoghurt får du en fantastisk saftig og god bakst, disse rundstykkene er ikke noe unntak, gode på smak og full av korn og frø slik at du får noe å tygge på og du får et sunt og næringsrikt brød
Rull jevne fine rundstykkersom settes på bakepapirkledd bakeplate til etterheving i ca. Med revne gulrøtter og rug er dette nydelige og saftige rundstykkersom er fantasisk til frokost eller i nistepakken
De er veldig gode å spise uten noe som helst tilbehør, også. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, ikke kna den, bare start å kjevle den med en gang til et rektangel på ca
Idag føler jeg virkelig for å få noe ut av dagen, så hvorfor ikke starte med å lage rundstykker. Disse med skikkelig fine og store om jeg får si det selv, og var veldig gode
Enklere enn dette blir det ikke å servere varme, ferske rundstykker. Til to rundstykkertrenger du. #proteinbrød #rundstykker #havrebrød #familiemat #frokost #søndagsbrunch