litt salt. Ingenting er som nybakte grove rundstykker. litt salt. Bruk en spiseskje fuktet med vann, og form passe store rundstykker, som du setter på en bakepapirkledd plate (jeg fikk 9 stykker)
Bland bakepulver og salt i havregrynene, rør inn røren. mat denne på sunne rundstykker,Fra Pia Skevik`s MatvrakbloggenRundstykkene ble gode, og de dufter fantastisk
Bland mel, frø, salt og gjær sammen. De er lette å tine opp og man har alltid noe godt «på lur». «Pappa, brød er mye bedre når det kommer som rundstykker», sa min yngste datter forleden
Nystekte rundstykker toppet med brunost og med et glass iskald melk ved siden av. Hva med å slenge sammen disse en morgen du har litt ekstra tid til rådighet
Smaker deilig med både søtt og saltpålegg, og er gode å ha i matpakken dagen derpå. Helgefrokosten blir litt ekstra smakfull med nybakte rundstykkerpå bordet
Før steking kutter jeg et lite kryss påtoppen, pensler med krydderoljen og strør havsalt over. (jeg bruker å si meg ferdig med deigen når jeg kan ta på den uten at den sitter fast på fingeren) Når deigen settes til heving heller jeg over litt olje (som jeg har blandet med litt godt krydder), under hevingen trekker oljen inn i deigen, og den blir super å jobbe med samtidig som rundstykkene blir luftige
Du kan også pensle rundstykkene med litt egg, eller du kan strø litt rug påtoppen. Det meste av pålegg passer, her servert med sprøstekte rødspettefileter og salat
Deilig fluffy rundstykkermed smak av hvitløk. Idag vil jeg dele denne oppskriften med dere. havsalt. Pensle litt olje påtoppen så deigen ikke tørker ut