Ingenting er som nybakte grove rundstykker. 2 ss linfrø. Bruk en spiseskje fuktet med vann, og form passe store rundstykker, som du setter på en bakepapirkledd plate (jeg fikk 9 stykker). 2 ss linfrø
Jeg endret oppskriften ved å gjøre rundstykkene sunnere med mer fullkorn og frø. Jeg kom over en fristende oppskrift på rundstykker som passet perfekt for Snikgjest
Men av og til kosar eg meg ekstra, og tek meg tid til å starte dagen med nysteikte rundstykker. Dette for at fiberhusk får gjort jobben med å binde røra
Gjerne med plast over, men stikk noen hull i plasten. Alt er bare most med en stavmikser. Det beste med disse er at du lager deigen på kvelden, setter den kaldt i kjøleskapet, ruller ut på morraen og vips så har du varme rundstykker på frokostbordet- på under 15 minutter. Jeg brukte linfrø og chiafrø4-5 dl melJeg brukte 1 dl siktet rug, 1 dl siktet spelt og resten fibramel
Putt dem i din frokostblanding, ha det over frokostgrøt, legg de under pålegg på brødskiven, ha det i yoghurt sammen med andre nøtter og frø, putt de inni vaffelrøre (vil tykne røren), ha det i brød og rundstykker eller annen bakst
Rull ut rundstykker, jeg brukte engangshansker og olje på hendene, blir ikke så klisset da. Fordi jeg må tømme skaper for mel og korn i forb med flytting til utlandet, så jeg ingen grunn til å begynne å kjøpe på andre ingr
Sprut med vann og strø på blå valmuefrø, det er kjempegodt. Om du trenger ferske rundstykker og ikke helt har tid til heving, eller om du må unngå gjær, så anbefaler jeg disse