Vi bruker mest hvete, men spelt, havre og rug fungerer også fint. De to sistnevnte blander jeg helst med en god del hvetemel, for å få luftige og gode brød
mandelmel, sammalt mel av rug, bygg, havre, spelt eller hvete istedet for). 3,5 dl havregryn. 0,5 sammalt hvete fin (her kan du bruke. 3,5 dl havregryn
Barna liker godt havregrynsgrøt Jeg passer oftest på at det er rug eller en annen korntype som inneholder fytase når jeg bruker havre fordi enzymet må være tilstede for å kunne bryte ned fytinsyren, som jeg også skrev lenger oppe i teksten
mandelmel, sammalt mel av rug, bygg, havre, spelt eller hvete istedet for). 3,5 dl havregryn. 0,5 sammalt hvete fin (her kan du bruke. 3,5 dl havregryn
Velg grove produkter, gjerne av havre, spelt, rug eller bygg. Ikke bare spiser vi flere produkter laget på hvete, rug og bygg, men mange ferdigprodukter, halvstekte brød og bakevarer er faktisk tilsatt ekstra gluten, noe mange nok ikke er klar over
Velg grove produkter, gjerne av havre, spelt, rug eller bygg. Ikke bare spiser vi flere produkter laget på hvete, rug og bygg, men mange ferdigprodukter, halvstekte brød og bakevarer er faktisk tilsatt ekstra gluten, noe mange nok ikke er klar over
Korn som inneholder gluten (rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse). Jeg skrev dette på facebooksiden til bloggen, men det er kanskje ikke alle som følger den siden så jeg tenkte jeg skulle skrive det her også
gliadin og glutenin) er en type proteiner som finnes i våre mest vanlige kornsorter (hvete, rug, bygg og havre, – dersom havren håndteres sammen med de andre kornsortene)
Rug, bygg, havre, mandelmel, kokosmel, mer bokhvetepannekakemiks og så videre. Selvfølgelig kunne jeg ikke la være å trikse litt med den, men jeg brukte - *gispe* - hvetemel
Mel av hvete, bygg, rug. Hel havre, bygg, hvete, hirse, linfrø. Da Hyndla vikinglag skulle melde seg på årets Borremarked visste jeg vi måtte gjøre noe spesielt for å få lov til å være med
Havre har et høyere innhold av løselig fiber, særlig betaglukan, sammenlignet med hvete og rug. Men den siste tiden har hatt lyst på havre, og mat er medisin for meg
Baker du brød selv er det en høy andel sammalt mel (fullkornsmel), kli og helkorn som gjør brødet grovt, uavhengig om kornsorten er rug, havre, hvete, spelt eller bygg