Rotstappe oppskrifter

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Tradisjonelt tilbehør til pinnekjøttet er poteter og kålrotstappe, kålrotstappen kan kanskje i noen hjem inneholde både gulrot og poteter, men er en selvfølgelig følgesvenn til pinnekjøttet
Ovnssteikte røykeknoker med epler og eplemost, servert med rotstappe

Ovnssteikte røykeknoker med epler og eplemost, servert med rotstappe

Og servert med rotstappe, det er jeg veldig glad i. La oss ta rotstappen først. Grønnsakene fra steikebakken kunne nok utmerket vært brukt som tilbehør, men siden jeg hadde bestemt meg for rotstappe silte jeg av steikesjyen og lot dem være til en seinere middag
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Mos potetene med en rotstapper, spe med varm melk til ønsket konsistens. 1. Finn frem ingrediensene. 2. Brun kjøttet i nøttebrunt smør i en stekepanne, ikke brun for mye av gangen
Salt Lammebog med rotpurè og hvit saus

Salt Lammebog med rotpurè og hvit saus

Rotstappe. Salt lammebog tilhører en lang tradisjon her i Norge. Vet du hvorfor. Det er sinnsykt godt. Salt Lammebog med rotpurè og hvit saus, en perfekt kombinasjon
Hønsefrikassé

Hønsefrikassé

Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft. Legg hønsestykkene på tallerkener, fordel saus over, og server med rotstappe og kokte poteter

MONDAY BLUES

Jeg lagde kjøttboller med tomatsaus og rotstappe. Rotstappen består av kokt potet og sellerirot som jeg moste sammen med cottage cheese og muskattnøtt
Adams Matkasse Uke 40

Adams Matkasse Uke 40

Blomkål- og purreløksuppe med saltekjøtt, brødkrutonger og persilleOvnsbakt torsk med bacon, rotstappe og nykokt fennikel
Livet med Adams Matkasse

Livet med Adams Matkasse

Ovnsbakte kyllingklubber med urtekrem, tomatkompott og salvieduftende potet- og rotstappe. Salvieduftrende potet- og rotstappe - 2 personer
Kokt skrei med jordskokk og kapers

Kokt skrei med jordskokk og kapers

Grete ordner rotstappe. Skreien er nå på sitt beste. Selv med alskens delikatesser ut over diskene i fiskehallen i Bergen sist helg, var det ikke veldig vanskelig å velge den kritthvite skreien
Kjøttgryte med løk og bacon

Kjøttgryte med løk og bacon

Råvarene til rotstappen. Jeg bestemte meg for å lage rotstappe til denne retten. Rotstappe skal se ut som den er stappet

Godt nytt år!

Slå av vannet, stapp det med en rotstapper, spe med smør og fløte. Nyttårsaften nærmer seg, og det er på tide å planlegge menyen
FLESK OG DUPPE

FLESK OG DUPPE

Serveres med kokte poteter og kokte kålrotskiver og gulrøtter, eller rotstappe. Antall porsjoner. 4. 600 g lettsaltet sideflesk, i skiver og uten svor 3 1/2 ss smør 3 1/2 ss mel 5 dl varm melk salt og kvernet pepper revet pepperrot, kan sløyfes 2 ss hakket persille kokte poteter, gulrøtter og kålrot til servering Fremgangsmåte Smelt smøret i en kjele og rør inn melet