Til min store glede, er det høysesong for norske rotgrønnsaker. Rotgrønnsaker er rike på fiber, C- vitamin og betakaroten, i tillegg til flere andre helsefremmende næringsstoffer
Rotgrønnsaker og høst hører sammen. Ovnsbakte rotgrønnsaker er veldig enkelt, og bortsett fra skrelling og kutting gjør de seg selv der de står i ovnen og baker
Nå er rotgrønnsakerne og lammekjøttet på sitt beste. Skrell og del opp rotgrønnsaker og løk. Bland sammen rotgrønnsaker, løk, chili, hvitløk og små mandelpoteter med olje, honning, salt, pepper og timian
Skrell gulrøtter, poteter og løk. Skjær dem i biter. Sett dem i en ildfast form med soppolje og salt, stek i en vedfyrt ovn (eller sett formen i vanlig ovnen på 175 °C) til grønnsakene er al dente
Jeg bugner i deilige rotgrønnsaker og syrlige epler for tiden. Tidligere i uken kombinerte jeg de to og laget ovnsbakte rotgrønnsaker med epletzatziki som jeg serverte til stekt kyllingfilet