Rogn kaviar oppskrifter

Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

rogn som lukter som friskt hav. møte med hjemmelaget kaviar var ved et kjøkkenbord ytterst mot Lopphavet hos
Sandwichkake

Sandwichkake

Du kan lage en sjømatvariant med å bruke rosa dekke on top (bland inn ketchup) og bruke pillede reker, crabsticks, fiskepudding, røykalaks, kaviar, rogn og krepsehaler
Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
Ovnsbakt sjøtunge

Ovnsbakt sjøtunge

Server gjerne med litt kaviar eller ørretrogn til. Et lite pluss var at fisken viste seg å ha deilig rogn
Himmelsk  heimelaga  lakse-  eller  ørret-rogn

Himmelsk heimelaga lakse- eller ørret-rogn

Kaviar – som er namnet på foredla rogn frå ekte størje – har eit smått mytisk rykte i matverda. På den eine sida av innsida på frakken hang det klokker, på den andre sida det som truleg var russisk belugakaviar
Rognkjeks-kaviar

Rognkjeks-kaviar

1) Samle rennende rogn fra en drektig rognkjeks. 2) Ha rognen i et dørslag og skyll forsiktig i kaldt rennende vann. 3) Fjern forsiktig alle hinner, og la rognen renne godt av seg. 4) Vei opp rognen og lag til passende mengde salt og sukker. 5) Bland salt og sukker forsiktig inn i rognen, og sett kjølig et par timer. 6) Kaviaren er klar til bruk, og er holdbar minimum 4 dager. 500 g rogn
Gode kilder til omega 3

Gode kilder til omega 3

Det er likevel fint å variere mellom ulike fiskeslag og sjømat, og husk at også pålegg, slik som makrell i tomat, peppermakrell, rogn, kaviar og røykelaks, er fine kilder til disse fettsyrene

Vaktelegg fra Nordre Kaabbel Gård

Kok, avkjøl og kakk toppen av egget og server på en seng av mose med rogn eller kaviar til. Kokt vaktelegg festes med majones på knekkebrød med rogn til
Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar. Da må du kjøpe hele rognposer, de må behandles litt forsiktig så de ikke sprekker
Blinis, kaviar og øl.

Blinis, kaviar og øl.

blinis og kaviar. 200 gram Løyrom Selvfølgelig kan man bruke en annen rogn eller kaviar. 200 gram Løyrom Selvfølgelig kan man bruke en annen rogn eller kaviar

Rogn med kaviarsmak

Skjær rognen i terninger og legg den sammen med purren i en ildfast form. Smak til med kaviar. Hell eggemassen over rognen og sett formen i ovnen

Rogn

Nei, vi snakker ikke russisk kaviar eller torskerogn. Her snakker vi nemlig om norske rognebær. Rens rognebærene og kjør de sammen med druene i en foodprosessor
Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Vi er i sesongen for å få tak i rykende fersk torskerogn, og det bør du utnytte. Du kan nemlig lage hjemmelaget kaviar som er mye sunnere – og ikke minst ferskere enn den du får i butikken

Smågodt med kaviar

- Røkelaks på toast tippet med kaviar Avokadokrem med rogn og reker. rogn fra lodd, rognkjks, ørret og laks
Blinis med tartar på salmalaks og trøffelmajones

Blinis med tartar på salmalaks og trøffelmajones

Den er nemlig så god at støren, som rognen man lager kaviaren fra, er i ferd med å lide samme skjebne som andre dyr vi mennesker har blitt veldig glade i, slik som mammuten og dronten