Jeg ville jo ha litt laks i dag og fant ut at risotto med sitron, fennikel og erter nok ville passe strålende for både kongen og meg, da det kun var gutta boys som var hjemme
Risotto med scampi er herlige smakskombinasjoner sammen. Risottoen kan varieres og skulle du ha safran i huset så anbefaler jeg på det sterkeste å tilsette det, for safranen gir en fantastisk smak, og farge
ferske erter. Husk at risotto skal være en myk og ikke fast grøt. Smelt 20 g smør i en panne og ha i grønnsakene, unntatt erter, aspargeshoder og cherrytomater. 350 g risottoris
I dag har eg laga den med vårløk og brokkoli, men du kan ha i erter, asparges, gulrot i terningar, paprika eller soyabønner, alt etter kva du har, og kva du skal servere det til
I tillegg kan du tilsette erter, paprika og andre grønsaker som held seg godt under oppvarming. Eg har laga ein saftig risotto med kantarellane, og det er perfekt når ein ikkje finn så frykteleg masse sopp
Sjekk gjerne også ut noen av de andre bidragene som er kommet inn, for eksempel Mat på Bordets risotto med pancetta, erter og spinat, Godt og sunts Napolitana surdeigspizza og My Nordic Kitchens italienskinspirerte sitrussalat med avocado (engelsk)