Risengrynsgrøt oppskrift med vanlig ris oppskrifter

Gløggkake med rosiner og mandler

Gløggkake med rosiner og mandler

Risengrynsgrøt i ovn ("dynegrøt"). Gløggmix består av hakkede mandler og rosiner, som jo er vanlig å ha i gløggen
Jakten på den perfekte julegrøt

Jakten på den perfekte julegrøt

Risengrynsgrøtoppskriften min er litt bløt i konsistensen, kremet med et hint av kanel og sitron. Vanlig tradisjonell risengrynsgrøt er laget med hel melk, men noen bruker også å tilsette fløte for å spare tid og få mer gjort
Dynegrøt

Dynegrøt

Ekte risengrynsgrøt tar lang tid å lage, samtidig som den ofte brenner seg. For et år siden skrev jeg om hvordan du kunne lage konfekt med ferdigstøpte sjokoladekapsler
Julegrøt

Julegrøt

Hva er vel bedre til lunsj på en lørdag enn en stor skål medrisengrynsgrøt. Risengrynsgrøt Lørdagsklassikeren
Slik lager du den perfekte julegrøt

Slik lager du den perfekte julegrøt

Risengrynsgrøtoppskriften min er litt bløt i konsistensen, kremet med et hint av kanel og sitron. Vanlig tradisjonell risengrynsgrøt er laget med hel melk, men noen bruker også å tilsette fløte for å spare tid og få mer gjort
Risengrynsgrøt med kokosmelk

Risengrynsgrøt med kokosmelk

Så ser den prikk lik ut som vanligrisgrøt, like hvit og fin. om du tåler vanlig melk, så bør du prøve denne varianten her
Sunnere risgrøt.

Sunnere risgrøt.

Jeg fikk akutt lyst på risengrynsgrøt i dag, men hadde ikke grøtris i hus, så da ble det litt eksperimentering på kjøkkenet
Lur lørdagsgrøt

Lur lørdagsgrøt

Heldigvis kan god risengrynsgrøt lages med minimal arbeidsinnsats og strømbruk, og nesten null fare for at den blir brent
Kokos-risgrøt

Kokos-risgrøt

Hvordan er det medrisengrynsgrøt kokt på kokosmelk. Til søtning bruker jeg steviadråper med smaken av French Vanilla, men man kan fint bruke vanlig sukker, sukrin eller annet

Hva kan jeg spise istedet?

* Risengrynsgrøt - erstattes medvaniljeris. Her er min liste over ting som jeg liker å spise, som har blitt erstattet med sunnere varianter

Litt mer om krydder

Kanel brukes blant annet til bakverk, på risengrynsgrøt, i gløgg og i desserter med eple. Det holder som oftest med ett stort eller to-tre mindre blader i en oppskrift til fire personer