Start med å skylle risen et par ganger og bløtlegge i dobbelt mengde vann. Husk å åpne kardemommekapslene før du putter de i gryten, for da kommer kjernene med i hele retten
Legg til sideFres løk, hvitløk og paprika i ca fem minutter og legg til sideFres ris i olje og tilsett safran, hønsebuljong og hvitvinSmåkok risen i ti minutter og tilsett kylling, hakket løk og paprika
Prinsippet med langtidskoking ble dermed kombinert medrisen og med stor vekt på rike smaker og krydder, spesielt safran som er typisk for Milano-området
I dag tenkte jeg å fristemed en dessert. Det setter jeg kjempe stor pris på. ) Dere må gjerne dele med kommentarer her både hva dere ønsker mer av og ikke minst tilbakemeldinger på rettene
Men noen likheter er det alltid, og en av ingrediensene som er grunnsteinen i retten er ris og Safran eller gurkemeie, og for det meste inneholder den en eller annen form for sjømat også
Fortsett med ei og ei ause kokande kraft heilt til risen er ferdig. Rett før risen er ferdig tilset du safranen og all sjømaten så det får dampa seg ferdig under lokk
Han som er utnevnt til smakspanel har en stor glede av å spise mat medris i eller ris til. for ei uke siden serverte jeg Italiensk Risotto, og denne fredagen tenkte jeg at Spansk Paella er lurt