Ris med safran oppskrifter

Koke ris 101

Koke ris 101

Å koke ris er ikke bare å hive det i en kjele å fylle på med vann. Noen anbefaler bløtlegging hvis du har problemer med fordøyelsen
Søt basmati ris

Søt basmati ris

Start med å skylle risen et par ganger og bløtlegge i dobbelt mengde vann. Husk å åpne kardemommekapslene før du putter de i gryten, for da kommer kjernene med i hele retten
Biff i fløte med ris milanaise

Biff i fløte med ris milanaise

Mamma lagde den medsafran, men har du ikke tilgang på det, gir gurkemeie også en spennende smak og like gul farge
Paella – Spanias fantastiske nasjonalrett

Paella – Spanias fantastiske nasjonalrett

Legg til sideFres løk, hvitløk og paprika i ca fem minutter og legg til sideFres ris i olje og tilsett safran, hønsebuljong og hvitvinSmåkok risen i ti minutter og tilsett kylling, hakket løk og paprika
Risotto

Risotto

Prinsippet med langtidskoking ble dermed kombinert medrisen og med stor vekt på rike smaker og krydder, spesielt safran som er typisk for Milano-området
Phirni

Phirni

I dag tenkte jeg å fristemed en dessert. Det setter jeg kjempe stor pris på. ) Dere må gjerne dele med kommentarer her både hva dere ønsker mer av og ikke minst tilbakemeldinger på rettene
Reker i safransaus ♫♪

Reker i safransaus ♫♪

Kok ris og server den på en tallerken, med reker og den gode safransausen. Ris. Finhakk chili og legg den i sausen sammen medsafran

Festmåltid i vintermørket – Paella!

Fortsett med ei og ei ause kokande kraft heilt til risen er ferdig. Rett før risen er ferdig tilset du safranen og all sjømaten så det får dampa seg ferdig under lokk
Risotto med scampi

Risotto med scampi

Risottoen kan varieres og skulle du ha safran i huset så anbefaler jeg på det sterkeste å tilsette det, for safranen gir en fantastisk smak, og farge
PAELLA ER IKKE HVERDAGSKOST HOS OSS

PAELLA ER IKKE HVERDAGSKOST HOS OSS

Han som er utnevnt til smakspanel har en stor glede av å spise mat medris i eller ris til. for ei uke siden serverte jeg Italiensk Risotto, og denne fredagen tenkte jeg at Spansk Paella er lurt
Paella med skalldyr

Paella med skalldyr

11 klype safran. 1500 gram ris - gjerne arborio (risottoris). 5 ts røkt paprikapulver 1 klype safran 500 gram ris - gjerne arborio (risottoris) 500 gram ferske reker 0
Chicken korma

Chicken korma

Pynt med koriander – serveres medris. Ha kyllingkjøttet i en sil og rist den litt over vasken, slik at overflødig yoghurt renner bort
Risotto alla Milanese.

Risotto alla Milanese.

Denne risotto retten brukes veldig ofte til for eksempel Osso buco, som er en svært velsmakende rett laget av kalveskank, med mye smak