Kok risen mør, på svak varme og med tett lokk på kjelen. Kombinasjonen av ris og linser gjør den mettende, og de spennende krydderne gjør at man får lyst på en porsjon til
kjøttdeig, spagetti, linser osv. Det er mange som er redd for å spise ris som er opp igjen varmet, og det er selvsakt en reel fare for å bli syk av alle rester om man ikke behandler dem med fornuft
Serveres rykende varm medris og godt brød. Etter at jeg begynte med kjøttfri mandag har jeg virkelig fått øynene opp for hvilket verdifullt næringsmiddel bønner og linser er
I dag skal jeg fristemed en dampende og duftende gryte med chili con carne. Stek baconbitene raskt og tilsett den i gryten sammen med den stekte karbonadedeigen
Dryss over med hakkede korianderblader og server medris og stekte grønnsaker (kan bare bruke frosne wok-grønnsaker, som du har litt spisskummenpulver og litt paprika pulver over)
Related PostsKhichdi – linser og ris i en gryteRismed nykål og erterAvokado- og korianderraitaJeera ris – ris tilberedt med spisskummen og garam masalaAloo methi – Stekte poteter med urterMynte chutney – frisk mos av mynte med smak av India
ris. Här samsas currysmaker medlinser och nötter. Jodå, jag kör med en vecka inspirerad av medelhavskost – och det måste väl vara grönsaker och olivolja
I grønnsakspulao kan du omtrent ha i det du har av grønnsaker, linser, bønner osv. Grønnsakspulao er ris kokt sammen med diverse grønnsaker, krydder og urter
Pynt med litt frisk koriander eller tørkede korianderblader. Frisk koriander og ingefær finner du i. Bruk eventuelt en annen proteinkilde, som kikerter, bønner, linser, tofu eller soya