Servèr medris. skjær i paprika, ananas og eple i passende biter, og ha dette oppi panna. Og med inspirasjon fra Toro sin Bali kyllinggryte, lagde jeg min egen variant
Serveres med varm ris og ett dryss koriander. Den smaker ikke så verst, med den blir 100 ganger bedre om du lager den selv -og det går like fort. 1 rød paprika, skåret i biter. 1 hardt, syrlig eple i små biter. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, paprika, chili, karri, salt, pepper og curry paste (bruk litt mer enn 1ss, hvis du vil ha den sterkere). Tilsett eple og ananas og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. 1 rød paprika, skåret i biter. 1 hardt, syrlig eple i små biter
Server medris og salat. En dæsj olivenolje og en dæsj frisk sitron over kyllingen. En nydelig søndag vi har, her i nord er det bra med blåst, men med finnlandshette og høyfjellslue med klaffer merker jeg ikke vinden
ris + salat, eller makaroni med løk og tomat. Gni og vask kyllingen med mel under rennende vann. Sleng gjerne en løk og / eller et eple inn i kyllingen
For øvrig foretrekker jeg kokt ris til kalkun. Et tips til "stuffing" har jeg også tatt med. Eplene skrelles og kuttes i terninger, druene deles i to og stangselleri kuttes i tynne skiver
Bland blomkålrisenmed sukrin og eddik. Flere studier viser at de som spiser mye grønnsaker, har lavere risiko for å utvikle hjerte- karsykdommer,hjerneslag, høyt blodtrykk, kreft og diabetes
Kyllinggryte med kokosmelk og ris er perfekt til søndagsmiddagen. Hva med å bruke de på å lage en deilig sukkerfri og glutenfri eplekakemed funksjonell mat's ferdige kakemiks
Curry paste og kokosmelk er altså så godt sammen -og ekstra godt blir det medfrisk koriander. Curry paste = Karripasta er jevne, våte blandinger av friske og tørkede krydder og urter, røtter og noen andre ingredienser