) #hverdagskos #jul #ribberull #hjemmelaget #mat #oppskrift. Her har dere oppskriften. Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også
Kok opp ei stor gryte vann, skru ned temperaturen noe og ha i ribberullen. Hjemme hos oss spises den også opp såpass raskt at jeg slipper å ha den i saltlake
Oppskrift på porchetta/ribberull. Kanskje skuldast det ein overdriven prestasjonsangst, etter å ha studert tallause italienske kokkar snitte opp og brette ut ribba, fylle den med urter og godsaker og rulle og sy den i hop med kirurgisk presisjon, slik berre ein flink slaktar kan
Klipp opp nok tau til surringen, og gjør deg klar for endel gris. Dette innlegget er en fortsettelse på den saftige ribberullen jeg lagde for snart et par år siden
Rull sammen ribben, og bind den opp med bommulstråd. Stek den i ovn på 200 grader i ca 2 timer, eller til svoren er fin og sprø, og hele ribberullen er gjennomstekt
Fordelen med å blogge er at jeg får organisert mine egne oppskrifter. Bland krydder og natron inn i hvetemeletKok opp sirup og sukker slik at alt sukker er oppløstTa gryten til sides og rør inn smøret
Pakker du surkål på tett glass og oppbevarer dem i kjøleskap så holder dem hele julen. Denne er super å lage på lille julaften da den er enda bedre når den blir varmet opp igjen
Når temperaturen kryper oppover klargjør du ribberullen. Det var ikke spesielt vanskelig å skape høy entusiasme på kjøkkenet da jeg avslørte at ribberull stod på planen
Avkjøl og brekk opp i passe store biter. Dersom du ikke får temperering til, evt ikke klarer å skaffe god nok sjokolade bør du oppbevare dem i kjøleskap