Klem ut vannet av gelatinplatene og fordel de utover. Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også
Avkjøl rullen litt før du legg den i press. ) om kva ein kan bruke dei rimelege svineribbene vi finn rundt om i butikkane til, og det å lage ein ribberull er både juletradisjon og god økonomi
Feittet som renn avribberullen i omnen bør du ta vare på, sile og ha i ei skål. I dag får du forslag til ein klassisk variant, og ein middelhavsinspirert
Ribberullen går gjennom eit visst vekttap når feittet renn av ribba, og krafta sig ut. Men mange andre amatørar har gått i førevegen, og vist at det er heilt kurrant å gjere den norske svineribba/juleribba om til det som både er kvardagsmat og festmat i Italia, avhengigav kor du drar
Den ble veldig saftig og god, og jeg har hatt lyst til å prøve å lage den igjen flere ganger, og i går ble det gjort, men denne gangen i en urtemarinert utgave
Men kan du lage denne varianten av ribbe, vil juleribba også gå som en lek. Tynnribbe. Det som er litt gøy med ribberull, er at du kan lage den litt før jul, og fylle den med hvitløk og urter