For meg er det ikke julaften utenribbe med sprø svor. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute på ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Skal love dere at kjøkkenet forvandlet seg til en autentisk, asiatisk restaurant. Jeg har sett flere tv-kokker lage glinsende asiatisk ribbe servert i spicy og seig saus, og heldigvis ble han med på ideen min
Bland alt utenom kålen i en mugge, og la sukker og salt løse seg opp. Legg oppi hvitløk og sjalottløk, dette vil gi god aroma til både ribbe og saus, det vil ikke smake hvitløk
Brun saus til ribben er heller ikke noe som har vært en ting som har blitt servert i min barndom og i grunn noe jeg først har blitt kjent med i voksen alder
Du kan også bruke sjyen fra stekingen som saus. Svoren er klar når alle rutene har poppet. Jeg er en av dem som ikke synes ribbe bare passer på julaften
Hvis du ikke skal lage egen saus til ribba kan du sile vekk sjyen å jevne den ut med litt mel(evt sil ut bare litt av sjyen, kanskje en liter), tilsett så litt Soyasaus og Worcestershire sauce som smaksforsterker, bland gått og bruk dette som saus til ribba
Jeg har med vilje kortet ned på krydderlisten, i motsetning til Tikka Masalaen min, for at dere skal slippe å ribbe krydderhyllene helt neste gang dere er ute å handler