Raspeballer og salt kjøtt oppskrifter

9 Lagre
Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
1 Lagre
Salte bein og Vestlands-sodd

Salte bein og Vestlands-sodd

Innerst inne har jeg nok spøkt litt med denne retten en stund, for i frysen hadde jeg både kjøttboller (laget samtidig med «Bryggesesporens burgere») og frosne «mini-raspeballer»
15 Lagre
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Du lager til det tilbehøret du liker og foretrekker, men vær obs på at salta kjøtt trenger god koketid
15 Lagre
Lettsaltet lammekjøtt med kålrot og raspeball

Lettsaltet lammekjøtt med kålrot og raspeball

Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natten over i kjøleskapet
12 Lagre
Mine glutenfrie kumler ( Raspeballer )

Mine glutenfrie kumler ( Raspeballer )

På Vestlandet er det mest vanlig å servere kumlene sammen med kjøtt ,(svineknoke), grove pølser og kålrabi
20 Lagre
Komper

Komper

Komper er stort sett bare potet, hvetemel og lettsaltet sideflesk, men ved å for eksempel bytte ut noen av potetene med søtpotet, servere grønnsaker ved siden av eller bytte lettsaltet sideflesk med renere kjøtt kan det fort ende opp som et sunnere måltid
14 Lagre
Røkt svineknoke med kålrotmos

Røkt svineknoke med kålrotmos

Røkt svineknoke er å få kjøpt i butikkene hele året og brukes mest som tilbehør til raspeballer eller til ertesuppe og lapskaus,
4 Lagre
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
1 Lagre
Skeidarar (STSHÆIDARA), er verdens beste høstmat. Det finnes ikke noe bokmålsord for denne tradisjonsretten fra Stadlandet, så du må lære deg å si:..... STSHÆIDARA.

Skeidarar (STSHÆIDARA), er verdens beste høstmat. Det finnes ikke noe bokmålsord for denne tradisjonsretten fra Stadlandet, så du må lære deg å si:..... STSHÆIDARA.

Legg kjøttet til side og kok videre på knokene i så mange timer som du bare kan, jo lenger koke/trekketid- jo mer næring får du i kraften
0 Lagre
BETYR KOMPE NOE FOR DEG? DET GJØR IKKE DET FOR MEG

BETYR KOMPE NOE FOR DEG? DET GJØR IKKE DET FOR MEG

Bland potetmasse, mel og salt til en løs deig. Det som er likt er disse store bollene av mel og poteter med eller uten kjøtt
42 Lagre
Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Ha i salt og byggmel. En gammel slager som er god å ta fram i ny og ne - skikkelig husmannskost. Saltkjøtt
1 Lagre
Raspeballer og salt kjøtt

Raspeballer og salt kjøtt

Raspeballer. Kok opp vann og legg i det salte kjøttet. og salt tilsettes. Bruk en spiseskje dypet i kjøttkraften og form boller og legg i
85 Lagre
Raspeballer (komler)

Raspeballer (komler)

Saltet og røket svineknoke. Like før raspeballene er ferdigkokte legger du kjøttet tilbake i kasserollen sammen med raspeballer og la de få koke med de siste minutene
61 Lagre
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøtt og raspeballer sammen, det gir en veldi god smak)
9 Lagre
Raspeballer (Klöße)

Raspeballer (Klöße)

Besøkene og middagene jeg fikk der sitter som et kjært og godt minne, kanskje spesielt raspeballene, eller «Klöße», med salt kjøtt og pølser som hun laget
8 Lagre
Raspeballer

Raspeballer

I dag ble det pølse og bacon, men det aller beste er selvsagt pinnekjøtt. I dag har jeg debutert som raspeball-kokk, og ettersom raspeballer er noe av det beste jeg vet, synes jeg det var litt stas å endelig lage det selv
4 Lagre
Raspeballer

Raspeballer

Kålrot og ev gulrot kokes i lettsaltet vann eller i kjøttkraften. Raspeballene kokes i kraften fra det salte kjøttet
32 Lagre
Svigermormors potetball

Svigermormors potetball

en bolle av potet, mel, salt og vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabibiter, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av