Raspeballer og salt kjøtt oppskrifter

Restemiddag med salt kjøtt og kålrotstappe

Restemiddag med salt kjøtt og kålrotstappe

Mandag hadde jeg folk på raspeballer (oppskrift på glutenfrie HER og vanlige rasper finner du HER)og det betyr rester i mange dager, og at alle gjestene pluss enda flere fikk nyte godt av maten
Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Steikte raspeballer/klubb/kompe

Steikte raspeballer/klubb/kompe

I dag ble de derfor en variasjon med steikte raspeballer med bacon , litt rester av pølser og en pitte lite bit med saltkjøtt
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Du lager til det tilbehøret du liker og foretrekker, men vær obs på at saltakjøtt trenger god koketid
Salting av kjøtt

Salting av kjøtt

I går skulle jeg ha besøk og skulle servere raspeballer. Men jeg fikk ikke tak i saltfårekjøtt, og da var ikke alternativene mange, og jeg måtte forsøke noe jeg ikke kan huske at jeg har gjort før, nemlig saltekjøtt
Komper

Komper

Komper er stort sett bare potet, hvetemel oglettsaltet sideflesk, men ved å for eksempel bytte ut noen av potetene med søtpotet, servere grønnsaker ved siden av eller bytte lettsaltet sideflesk med renere kjøtt kan det fort ende opp som et sunnere måltid
Røkt svineknoke med kålrotmos

Røkt svineknoke med kålrotmos

Røkt svineknoke er å få kjøpt i butikkene hele året og brukes mest som tilbehør til raspeballer eller til ertesuppe og lapskaus,

Raspeballer og salt kjøtt

Raspeballer. Kok opp vann og legg i det saltekjøttet. ogsalt tilsettes. Bruk en spiseskje dypet i kjøttkraftenog form boller og legg i
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøttograspeballer sammen, det gir en veldi god smak)
Raspeballer (Klöße)

Raspeballer (Klöße)

Besøkene og middagene jeg fikk der sitter som et kjært og godt minne, kanskje spesielt raspeballene, eller «Klöße», med saltkjøttog pølser som hun laget
Raspeballer

Raspeballer

I dag ble det pølse og bacon, men det aller beste er selvsagt pinnekjøtt. I dag har jeg debutert som raspeball-kokk, og ettersom raspeballer er noe av det beste jeg vet, synes jeg det var litt stas å endelig lage det selv

Raspeballer

Kålrot og ev gulrot kokes i lettsaltet vann eller i kjøttkraften. Raspeballene kokes i kraften fra det saltekjøttet
Svigermormors potetball

Svigermormors potetball

en bolle av potet, mel, saltog vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabibiter, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Salta lammekjøt, salt/ røykt svineknoke, eller hamburgerrygg, bacon, pølse, kokte gulrøter og kålrabi, sirup, sukker, surmjølk