Raspeballer av havregryn oppskrifter

Mine glutenfrie kumler ( Raspeballer )

Mine glutenfrie kumler ( Raspeballer )

50 g glutenfri havregryn. 3) Tilsett så salt, potetmospulver og havregryn og rør massen godt sammen. Jeg elsker kumler og da gjerne på "trøndersk" vis med stekt flesk og søt brunost saus
Komper

Komper

Jeg bruker havremel (eller finmalte havregryn) i kompene mine, og det ødelegger absolutt ingenting for den gode kompesmaken
En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

Og tilbehøret kimser man ikke av, nei her skal det være så det holder. Aller best er den rett etter jul da man kan tilføye enten spikkekjøtt/avspist fenalår til kraftkoking eller fåreribbe / pinnekjøtt og anna julesnadder til denne herlige retten

Raspeball (Sogn og Fjordane)

2 dl havregryn. Riv potetene med hånd eller maskin eller mal på kvern. Dersom det blir mye væske, kan man fjerne litt før man tilfører mel og salt