Raspeball med hvetemel oppskrifter

Raspeballer!! Ubeskrivelig godt!!

Raspeballer!! Ubeskrivelig godt!!

Raspeballermed Salt svinekjøtt, kålrabistapp og bacon. Rasp potetene, bland med salt og mel,juster melmengden etter som hvor mye vann potetene avgir
Raspeball

Raspeball

Raspeball servert med smør, sukker og tyttebær. Kok opp vann med litt salt eller kraft. Tilsett byggmel, hvetemel og salt
Komper

Komper

Da snakker jeg skikkelige sørlandskomper, ikke noe raspeballmed fårekjøtt og kålrabistappe her i gården
Søt maisbrød (Sweet Cornbread)

Søt maisbrød (Sweet Cornbread)

Raspeball av søtpotet med bacon og sjampinjongSyrniki - russiske pannekakerDel på. 1 dl hvetemel. Da tåler oppskriften 1 ss eller 2 med sukker. 1 dl hvetemel

Lam med kompetter

Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig. Krydre ferdig utbenet og surret lammebog med salt og pepper
POTETBRØD

POTETBRØD

Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Piroger

Piroger

Så nå er det jammen meg ikke farlig å gi seg i kast med baking, for dette melet er helt utrolig bra, det er enkelt å bake med, jeg bruker det til omtrent absolutt alt fra raspeballer til kaker, og smaken er kjempegod, og bakeegenskapene helt fantastisk til glutenfritt å være
Raspeballer (komler)

Raspeballer (komler)

Uansett, raspeballermed tilbehør er kjempegodt, men man skal ikke legge skjul på at det er kraftig kost
Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Raspeball – komle – potetball. Lag røra så tykk at den kan formes til baller med en teskje, ha litt vann på skjea og i hånda når du former de, da får du en glatt og fin overflate
Raspeball / Komle

Raspeball / Komle

Fyll raspeballenemed flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft. Stek bacon og løk i smør (melkefri margarin for allergikere) og krydre med pepper

Raspeballer

Raspeballene kokes i kraften fra det salte kjøttet. 2 dl sammalt hvetemel. Oppskrift hentet fra kokeboken Komlelandet av Kjartan Brügger Bjånesøy, Kagge forlag

Kjuaguttens raspeballer

Raspeballer var livretten min fra jeg var ganske liten, med sjokoladepudding til dessert. Faktisk har jeg hørt at på Karmøy lages de beste komlene på en Kina-restaurant og de har til og med fått kinesisk navn

Raspeballer og salt kjøtt

Server raspeballenemed salt kjøtt, ev grove pølser, stekt flesk og grønnsaker. skal ikke være så løs at raspeballene faller fra hverandre under kokingen,
Klubb og duppe, raspeball eller komle?

Klubb og duppe, raspeball eller komle?

Skrell og riv potetene, og bland godt sammen med mel og salt. Legg litt sirup på en halv skive brunost og brett inn kantene, lag en ball rundt ostestykket med potetmassen
Kålrabistappe

Kålrabistappe

I tillegg har vi mandelpoteter og raspeball. Hvis du lager kålrabistappe til pinnekjøtt, bruker jeg å ta en liten øse med kraften fra pinnekjøttet og røre inn i kålrabistappa like før servering