Raspeball av søtpotet med bacon og sjampinjongSyrniki - russiske pannekakerDel på. 1 dl hvetemel. Da tåler oppskriften 1 ss eller 2 med sukker. 1 dl hvetemel
Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Så nå er det jammen meg ikke farlig å gi seg i kast med baking, for dette melet er helt utrolig bra, det er enkelt å bake med, jeg bruker det til omtrent absolutt alt fra raspeballer til kaker, og smaken er kjempegod, og bakeegenskapene helt fantastisk til glutenfritt å være
Raspeball – komle – potetball. Lag røra så tykk at den kan formes til baller med en teskje, ha litt vann på skjea og i hånda når du former de, da får du en glatt og fin overflate
Fyll raspeballenemed flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft. Stek bacon og løk i smør (melkefri margarin for allergikere) og krydre med pepper
Raspeballene kokes i kraften fra det salte kjøttet. 2 dl sammalt hvetemel. Oppskrift hentet fra kokeboken Komlelandet av Kjartan Brügger Bjånesøy, Kagge forlag
Raspeballer var livretten min fra jeg var ganske liten, med sjokoladepudding til dessert. Faktisk har jeg hørt at på Karmøy lages de beste komlene på en Kina-restaurant og de har til og med fått kinesisk navn
Server raspeballenemed salt kjøtt, ev grove pølser, stekt flesk og grønnsaker. skal ikke være så løs at raspeballene faller fra hverandre under kokingen,
Skrell og riv potetene, og bland godt sammen med mel og salt. Legg litt sirup på en halv skive brunost og brett inn kantene, lag en ball rundt ostestykket med potetmassen
I tillegg har vi mandelpoteter og raspeball. Hvis du lager kålrabistappe til pinnekjøtt, bruker jeg å ta en liten øse med kraften fra pinnekjøttet og røre inn i kålrabistappa like før servering