Dette er et skikkelig delikatesseprodukt med lange tradisjoner. Her får du et spennende alternativ til klassisk servering av rakfisk med smakfull rødbetchutny, pisket frisk seterrømme og flatbrød
Rakfisk kan du få kjøpt hel med skinn og ben, flådd med ben og filet uten skinn og ben. Filet. Etter en lang periode med liten produksjon er det Valdres som er blitt sentrum for størstedelen av rakfiskproduksjon i Norge
Rakfisktartar. Rakfiskmousse med akevitt. Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) prperson. Beregn 75-100 g rakfiskfiletprperson. Ca 250 g rakfisk, filet. 250 g benfri rakfisk
Ved servering, flå og fileter hel fisk. Ønsker du å lage noen andre variasjoner, prøv. Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter fra Sjåk, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre
Når den er ferdig vaskes fisken godt før den fileteres skinn- og benfri. Etter som butten fylles med fisk, legges press på det øverste fiskelaget ved hjelp av et par trefjøler og en sten