Det så ut som røyketorsk, det lukta som røyketorsk når jeg kokte det. I dag (Søndag) var det hjemmelaga røyketorsk på menyen, med røyksyre 4 timer i salt, deretter et døgn i røyksyre oppløsning med 2. Og jaggu smakte det røykttorsk også, men både konemoren og jeg synst smaken kunne vært litt sterkere Neste gang præver jeg å salte det i 7 timer, og la det ligge minst et døgn i røyksyre oppløsninga
Pizza med røykt ørret. Torsk i limesaus. 800 g torske filett eller frossen blokk. 200 g røykt ørret3 appelsiner Frisk ingefær. 800 g torske filett eller frossen blokk. 200 g røykt ørret
Sjølv syns det er delt siger mellom klippfisken og lettsalta, røykttorsk. 500-600 gram lettsalta og røykttorsk/kvit fisk, eller tilsvarande mengder utvatna klippfisk. Kok opp usalta vatn og trekk den lettsalta, røykte fisken til den flakar seg, altså i 8-10 minutt. 500-600 gram lettsalta og røykttorsk/kvit fisk, eller tilsvarande mengder utvatna klippfisk
Røykt eller salta fisk gir ekstra god kraft, så slik kraft må du også ta vare på til suppe. Har du hatt kokt torsk ein dag, så ta vare på krafta, både den og restar av fiskekjøtet kan du bruke i fiskesuppa ein seinare dag
Hadde røykttorsk i fryseren og siden jeg og mannen er alene hjemme i dag, fikk vi lyst på fisk. 400 g makaroni 500 g røkt torsk (eller annen hvit fisk) 1 l h-melk 1 dl hvetemel 1/2 ts malt muskat (kan helt fint sløyfes om du ikke er glad i muskat) 4 eggeplommer 4 eggehviter 3-4 ss griljermel (TIPS. 400 g makaroni 500 g røkt torsk (eller annen hvit fisk) 1 l h-melk 1 dl hvetemel 1/2 ts malt muskat (kan helt fint sløyfes om du ikke er glad i muskat) 4 eggeplommer 4 eggehviter 3-4 ss griljermel (TIPS
Vi proevde med baade torsk, lange og lyr. Laken må være helt kald før du legger torskefileten i den. Jeg roeykte mye fisk paa 80 tallet naar jeg hadde baat
Når den er ferdig røykt, pakk den inn i plast og la den ligge over natten. Det er ikke bare laks som blir god når den røykes, hvit fisk som torsk kan også røykes med godt resultat
Lettrøykt kvitfisk høyrer virkelig barndommen til. Lettsalta og lettrøykt hyse/kolje er ein slager både her til lands langs kysten, og ikkje minst på dei britiske øyer
Dersom hysa, torsken eller annan kvit fisk av ei viss storleik blei ståande for lenge i garnet, eller var litt laus i fisken, blei den lettsalta og kaldrøykt
Ein av konklusjonane hennes er at problema ein ser i lakseindustrien med tap av farge og fett som renn ut av kjøttet frå røykt laks truleg skuldast nettopp nedfrysinga