Røyking av spekepølse oppskrifter

Bryggjarane  sine  ølfavorittar  til  spekepølse

Bryggjarane sine ølfavorittar til spekepølse

På Far min sitt kjøkken har vi stor glede av å lage spekepølser etter gammal metode. Den gong var mannen som i ei mannsalder leia og utvikla Aass brygger i Drammen oppriktig bekymra for framtida til norsk øl, ettersom det normalt var øl over fem prosent som smakte best og gav dei beste smaksopplevingane
Salami frå sørlegare strøk

Salami frå sørlegare strøk

Dersom du slurvar på dette punktet, risikerer du at kjøtdeiga renn ut av pølsene når du heng dei opp til røyking og speking
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Den kraftige smaken eigner seg veldig godt til salting, røyking og speking. Paradoksalt viser det seg at nettopp gammal geit er grunnlaget frå dei aller beste spekepølsene som finns her til lands, dei som er lagd av legenda Magnhild Dyrdal
Delikatesser frå bakkenivå

Delikatesser frå bakkenivå

Skjær gjerne ein snei av kjøttet, smak på det og bestemm deg for om du vil la det vere så salt før røykinga

Spekepølse etter gammal metode

Dersom du slurvar på dette punktet, risikerer du at kjøtdeiga renn ut av pølsene når du heng dei opp til røyking og speking

Spekepølse av hjort

La pølsene henge luftig en uke eller to før røyking. Ha kjøttet i tarmer av storfe, da får de en fin tykkelse

Spekepølse av lam

Jeg lot de henge et par uker før røyking. Jeg laget de av en blandig av lammekjøtt og svinekjøtt, men du kan selvfølgelig bruke andre typer kjøtt også

Elgpølse

Dette bør gjøres av en kyndig person for å sikre riktig temperatur under røykingen. Send dem derfor til en pølsemaker for røyking