Røykeovn oppskrifter

Røkte reker og blåskjell

Røkte reker og blåskjell

Fyr opp røykeovnen og vent noen minutter til den er ordentlig varm. Legg rista i røykeovnen og røyk i ca 4-5 minutter
Røykte reker med aioli

Røykte reker med aioli

Er du så heldig å ha en røykeovn er det selvfølgelig den du bruker. Dryss røykespon i bunnen av kulegrillen
Men hva skal jeg røyke????

Men hva skal jeg røyke????

Jeg mener sånn røykeovn. -Du skjønner jeg har en nabo som har røykeovn, han røyker dette kornet for meg,og så bruker jeg det som "crust" (skorpe) på brødene jeg baker
Røyking av mat

Røyking av mat

Jeg bruker selv en UDS til varm og kaldrøyking i vår egen røykeovn som vi selger. Man bør ikke bruke gran og furu ved røyking i vedfyrt røykeovn, siden disse treslagene avgirtjære og andre skadelige avfallsstoffer

Hvordan bygge en røykeovn for kaldrøyking

Det finnes mange forskjellige måter å bygge en røykeovn på. Røykeovnen fungerer fint, det som er viktig når jeg skal fyre, er at det brenner en liten stund før røykinga starter

Hvordan bygge en røykeovn II

Jeg har tidligere beskrevet hvordan jeg lagde røykeovnen min her. Det finnes imidlertid mange måter å lage en røykeovn på, og nå vil jeg beskrive hvordan du kan lage en enklere versjon
Salt lammelår

Salt lammelår

La det gjerne ligge til dagen etter, før du henger det i røykeovnen i ca 10 timer. Nå begynner jula å nærme seg, og da må vi lage noe godt til koldtbordet
Røyking av mat

Røyking av mat

Jeg bruker selv en UDS til varm og kaldrøyking i vår egen røykeovn som vi selger. Man bør ikke bruke gran og furu ved røyking i vedfyrt røykeovn, siden disse treslagene avgirtjære og andre skadelige avfallsstoffer
Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

De oppskriftene jeg fant på nettet bruker røykolje, men hvorfor ikke ta den er runde i røykeovnen. Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar
Fiskeren i røyken, eventuelt minnet om den gamle mannen, og abu-røykeren

Fiskeren i røyken, eventuelt minnet om den gamle mannen, og abu-røykeren

Det var den gamle mannen, den gamle røykeovnen og makrellen. Siden jeg ikke kommer til å få plass en ukemeny før i morgen, man må jo vente på lønn må vite, kan jeg jo bare fortsette med noen innlegg litt på siden av prosjektet, og hva passer bedre i januar enn å mimre om tapte sommere og det bløde Sørlandet
Hjemmerøkt laks

Hjemmerøkt laks

Fyr opp i røykeovnen, vi bruker einer og flis for å få an fin spiss på smaken. Jeg er så heldig at jeg har en far som har en hytte med selvbygget røykehus ved Hardangerfjorden, der det til tider kryr av rømt oppdrettslaks
Røykt laks, dag 4

Røykt laks, dag 4

Det første jeg må gjøre, er å lage klart til oppfyring av røykeovnen. Nå er den store dagen kommet. Det er på tide å røyke laksen

Røykt og speket hjortehjerte

Deretter kan du ta det en runde i røykeovnen for å beskytte det bedre, og henge det til tørk igjen. Det er tid for jakt igjen, og i den anledning kommer oppskriften på røykt hjorehjerte

Røykt hjortesteik

Ta det ut av røykeovnen, og pakk det godt inn i plast. Legg kjøttet på ei rist i røykeovnen, og la det ligge der i rundt 6 timer
Lokomotiv grill

Lokomotiv grill

Jeg har aldri prøvd denne type grill/røykeovn før så det ble en interessant opplevelse. Sommeren kom aldri i år, men jeg har laget mye mat ute likevel