Røyke pinnekjøtt oppskrifter

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Enkelte steder i Norge har de også tradisjon for å røyke kjøttet før saltes og tørkes. Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet
Et sommer maraton

Et sommer maraton

Dette ble en suksess uten like, og jeg kan anbefale å røyke pølsene framfor å trekke dem. Her fikk jeg muligens smisket meg til en innføring i tørka pølser som passer til pinnekjøtt, og ikke minst fikk jeg en oppskrift på "Ungarske grillpølser" fra Steinar Lund som er sjefen på "Sandøya båtbyggeri"

Lever og annen innmat er tema når Johnny Laupsa-Borge gjesteblogger hos meg!

titusener (70 000 i 2013) av smalahover (og pinnekjøtt) og serverer dessuten året. Johnny Laupsa-Borge er master i human ernæring og forskningsjournalist i Helsemagasinet vitenskap og fornuft (VOF) og har siden 2001 undervist ved en rekke desentraliserte universitets- og høyskolestudier i mat og matkultur

Pinnekjøtt med tilbehør

jeg kjenner ingen sauebønder, og har dessverre heller ingen mulighet til å salte/tørke/speke/røykepinnekjøtt selv
Destillatørens smalahoveveitle

Destillatørens smalahoveveitle

Noen hoder røykes men det finnes de som foretrekker urøkt smalahove, det er som med pinnekjøtt noen liker røkt og noen liker urøkt
Julepølse  frå  Nordfjord

Julepølse frå Nordfjord

Røyken og dei solide mengdene salt i deiga, gjorde at pølsene kunne henge tørt og kjølig frå slaktetida på hausten og fram til høgtida

Berekraftig bacon på heimebane

Forskjellen på det og bacon er røykeprosessen. Her gjeld det same prisnippet som når du speker pinnekjøtt eller fenalår