Røyke ovn oppskrifter

Røyking av mat

Røyking av mat

Jeg bruker selv en UDS til varm og kaldrøyking i vår egen røykeovn som vi selger. Det er også mulig å røyke andre ting, som egg, frukt, nøtter, bønner, grønnsaker, ost og mye mer
Men hva skal jeg røyke????

Men hva skal jeg røyke????

Jeg mener sånn røykeovn. Min far har sagt det er en god ovn. Men hva skal jeg røyke. -Du skjønner jeg har en nabo som har røykeovn, han røyker dette kornet for meg,og så bruker jeg det som "crust" (skorpe) på brødene jeg baker
Myten om Lam Kleftiko

Myten om Lam Kleftiko

Torven ble satt på plass, slik at røyken ikke skulle avsløre skjulestedet. Denne oppskriften tar utgangspunkt i at lammet skal langtidssteke opp til 7 timer i stekeovn. Langtidsstek midt i ovnen på 90 grader i 7 timer, eller 120 grader i 5 timer. Om man ønsker, kan en legge på litt fetaost og sette brettet inn i ovnen igjen på 250 grader i t minutter ( etter å ha fjernet folien)

Røkt elgstek

1. Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen
Men only

Men only

Jeg kan lage fantastisk mat innendørs og delikate desserter, men jeg har ingen interesse av eller behov for å stå i røyken fra en grill luktende av gass eller kull med et maskulint grillforkle og store grillredskaper
Shawarma

Shawarma

Det vil røyke og boble en del på grunn av yoghurten - men kjøttet vil ha en veldig delikat, litt ru overflate når marinaden er stekt inn i kjøttet
Matlidenskap oppsummering 2014

Matlidenskap oppsummering 2014

Fiskeboller i ovnen. Krabben som ble en del av middagen i min 30 års dag. Nok et år er forbigått som deltids matblogger
Laks med remulade

Laks med remulade

Plasser kasserollen med røyken i bunnen av ovnen og løft av lokket. Legg lakserester og finner på bakepapir på en ovnsrist

Guide: Rens og stell av bakestål

Grunnen var at jeg har blitt advart mot all røyken som dannes når man setter stålet inn med olje og tørker det inn under varme (seasoning)

Slik gikk det da hustruen kjøpte peis.

Vår erfaring er at den slipper røyken INN i rommet, men nok om dette. Da jeg kjøpte Electrolux stekeovn, hadde den ikke full kapasitet på plater og ovn
Hva er grilling?

Hva er grilling?

Mange purister vil si at jo lavere temperatur, jo bedre mat, men de siste årene har mange profesjonelle konkuransegrillere, brukt litt høyere temperaturer, fordi teknologien på de moderne røykerne gjør dette mulig
Røyking av mat

Røyking av mat

Jeg bruker selv en UDS til varm og kaldrøyking i vår egen røykeovn som vi selger. Det er også mulig å røyke andre ting, som egg, frukt, nøtter, bønner, grønnsaker, ost og mye mer