en salt (eller røkt) svineknoke. Vann ut svineknoken (ellers blir det for salt). La suppen koke lenge før du serverer den med flatbrød og et glass øl – fantastisk
Ha det rensede kjøttet tilbake i gryten med suppen. 1-2 svineknoker (fersk, saltet, røkt). Kutt 1 løk i grove biter og ha i gryten sammen med hele pepperkorn og laubærblad. 1-2 svineknoker (fersk, saltet, røkt)
Den blir som regel solgt som røkt eller lettsaltet, jeg brukte lettsaltet i dag. Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
Jeg bruker røkt, men det er en smakssak. Jeg vokste opp med at ertesuppe var en todelt middag. Rør alle grønnsakene sammen med ertene, legg knoken oppå og hell over nok vann så knoken dekkes med vann
Ertene som har vært bløtlagt natten over has i suppen medsvineknoken oppi. Ertesuppe, her kokt på svineknoke, har aner helt tilbake til middelalderen, og har siden den gangen helst vært knyttet til torsdager fordi torsdag var en kjøttdag og fredag var en fastedag uten kjøtt
Som en unnskyldning eller årsaksforklaring til ulike ufrivillige innslag fra alle familiemedlemmer i løpet av ettermiddagen og kvelden, ble suppa raskt omdøpt til "fjertesuppe"
Svineknoke salt eller røkt,. De bruker kanskje ferdige poser medertesuppe. Når nettene igjen byr på -C, når sola blir borte og det regne og blåser, da er det godt med noe som varmer
Denne gangen foreslår jeg en tradisjonsrik ertersuppe kokt på lettsaltet svineknoke Vi starter med detteNei, startskuddet går egentlig dagen før når du legger erter i bløt