Saus kan være så enkelt som brunet smør – helt greit tilbiff når du har lite tid, jeg hadde en rest rødvinssaus som jeg brukte, men skal du lage den spesielt til denne retten må du starte i forvegen, det tar litt tid…
En god rødvinssaus er et must til okse- og lammekjøtt. Noen ganger kan man ty til posevarianten, men unner man seg godt kjøtt bør også sausen stå i stil
Lag løkmarmelade, rødvinssaus og poteter etter oppskrift ved siden avSkrell pastinakk og sellerirot og skjer supertynne skiver med en osthøvel eller en grønnsakskutterVarm nøytral olje i en tykkbunnet kjeleFriter rotgrønnsakene så de blir crispie og gyldne
Denne retten ville smakt enda bedre med hjemmelaget rødvinssaus og sjalottløkkrem (som fra i kveld), så det lager jeg neste gang, men for all del … dette ble vanvittig godt
Jeg er nominert til en food blogger awards. Ellers kan jeg anbefale biff-middagen satt opp på lørdag som valentines meny om du ikke har planene klare allerede
Biff med ovnsbakte grønnsaker, rødvinssaus og dobbeltbakte poteter. Server gjerne med rødvinssaus. Der ble jeg liggende frem til klokken var nærmere tolv
Rødvinssaus. Hjortebiff er en vinner, og med rødvinsaus til ble det et kongemåltid. Smak så til med salt og pepper, og rør maizenaen ut i resten av kraften, ha den i sausen og la de få et oppkok under omrøring