Surkål eller rødkål er en selvfølge til julemiddagen, til skinkestek og koteletter. Ha kål og epler i en stor kjele (ikke jernkjele) og krydre med karve og saltTilsett eddik, sukker og vann
Se også innlegg om rødkål, men har dessverre ingen link til den. Surkål er deilig til ribbe (svin), skinkestek, svinekoteletter, medisterkaker og -pølser, sosisser, kjøttkaker m
Både rødkål og surkål skrev jeg om i fjor, men har blitt forespurt en mer illustrert forklaring. Tilsett litt og litt kål slik at alt får litt steking og blir godt blandet med løk og epler
Sylte med syltet rødkål er veldig godt. En med eple og karve og en med vanilje og rødvin. I går la jeg rødkål til marinering, som jeg i dag skal lage til skikkelig julerødkål
Når du har lagd hjemmelaget surkål og rødkål så frister det nok ikke å kjøpe den ferdiglagde lengre. Men hjemmelaget surkål derimot har jeg laget mange ganger
Tilsett gjerne litt kompott i rødkålen for å gjøre den bedre. Ofte lages fikenkompott med portvin. Jeg liker bedre å lage den med god eplejuice og tørr hvitvin eller sherry
Rødkålmed tørket frukt. Ribbe og rødkål blings. Surkålmed eple og aquvit. Gjennom de siste årene har jeg skrevet litt forskjellige tips og triks til julematen kombinert med en god del oppskrifter