I dag ble det både pinnekjøtt med poteter, kålrabistappe og fettsaus (hoho), riskrem med rødsaus (som pappa hadde pimpet opp med kirsebær) til dessert, og julekaker, twist, is, sjokolade, after-eight og konfekt til kaffen
Denne porsjonen er nok til en stor brødform. en varm alliansepudding servert med vaniliesaus. Vi delte røren deretter i tre like store deler og blandet en smeltet plate kokesjokolade i den ene og saften fra kirsebær i den andre
Middelhavssolen og klimaet som var mildere enn Mexicos, ga tomaten den rødlige pigmenten. Tomatsausene som brukes hjemme er ofte en hushemmelighet, og har du en gang smakt en slik saus lagd på plommetomaten San Marzano, ja da kommer til og med solmodne tomater fra egen hage til kort
Barbecue har en rekke tradisjonelle tilbehør som inkluderer brød laget med maismel, dampede maiskolber, bakte bønner, stekte poteter, eplerbiter bakt i brunt sukker og kanel, og coleslaw, som er kålstrimler marinert i en eddik- eller majonesbasert saus
Stadig flere nordmenn ønsker å bytte ut øl og akevitt med vin på juleaften – og det finnes faktisk svært gode både røde, hvite og boblende alternativer som passer vel så bra til det man spiser på julekvelden som det man tradisjonelt har pleid å drikke for å hamle opp med fet og salt norsk julemat
Server Marte Knipe med rødsaus og dryss av mandler på. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus
Saus lager du av kraften i langpannen og grønnsakene, samt litt fløte. Den er så verdens beste at jeg aldri har giddet prøve noen annen oppskrift, at jeg alltid, alltid er på utkikk etter de akk så sjeldne tørkede kirsebærene hvor enn jeg reiser i utlandet, og at jeg likevel tør å anbefale den som verdens beste, selv om det meg bekjent er kun en butikk i hele Oslo som selger tørkede kirsebær, og de har det ikke alltid engang
Rødsaus. Ca 8 dl sterkt utblandet bærsaft (Kirsebær, solbær, bringebær eller blåbær). Husk å koke litt ekstra slik at det er nok både til varm nissegrøt og til
Barbecue har en rekke tradisjonelle tilbehør som inkluderer brød laget med maismel, dampede maiskolber, bakte bønner, stekte poteter, eplerbiter bakt i brunt sukker og kanel, og coleslaw, som er kålstrimler marinert i en eddik- eller majonesbasert saus