Gjør klar fisk, skalldyr eller kjøtt. Tom Yum er en sur-sterk suppe fra nord-østlige Thailand, Isann, og er en Thailands nasjonalretter sammen med Som Tom (papaya salat)
Jeg spiser stort sett fisk og grønt i det daglige, men plutselig kommer kjøttbehovet snikende over meg, og da kan jeg fråtse i rødt kjøtt i flere dager på rad, men så sier det brått stopp, og da er jeg på fiskevogna igjen
Den var opprinnelig med peanøtter og kylling, men thaiene gjorde den om til sin ved å tilsette cashew nøtter istedet, samt kan den serveres både med kylling og oksekjøtt/biff
Blir brukt til hamburger og retter med grillet eller kjøtt og fisk, samt ett naturlig følge til. Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat
eks blomkålstuing, og kanel gir en fantastisk smak i de fleste kjøttgryter. Ellers har jeg lett rundt på nettet etter gode oppskrifter, kjøpt bøker om lavkarbo og eksperimentert en del på kjøkkenet med egne retter
De er som regel mye sunnere å innta når de har levd et godt liv på en naturlig måte og fått det de trenger av næring og mosjon, det gjelder både kjøtt og kraft kokt på beina
Myk og innsmigrende men samtidig med god stofflighet og trøkk slik at den tåler selv de mest robuste kjøttretter som grillet rødt kjøtt med krydret tilbehør, i tillegg til en saftig biff
Grillet mørbrad på meksi-visMørbrad av okseKryddermixlimesaft og revet limeskallTrepinnerOlivenoljeKutt kjøttet i terninger og vend inn kryddermix, olje og litt limesaft
Ikke at jeg er vegetarianer, men jeg prøver å kutte litt ned på kjøtt. Mange synes det er utfordrende å finne gode vegetariske retter, det er noe jeg har blitt flinkere på etterhvert
Og bland i bollen sammen med kjøttet. Siden kreativiteten til tider bobler over, og jeg ikke kjenner mine begrensninger, ble det en 4 retters middag som inneholdt en 3 retters dessert. Jeg liker å prøve meg på litt kulturelle retter, og siden jeg ELSKER Thailand, så falt valget på rett 1 og 2 på asiatisk mat. 1 pakke frossen wonton deig(fås i asiatiske butikker)300 gr frossent kamskjell kjøtt. 250 gr svinekjøttdeig1 ss potetmel1/2 dl oysterssauce3 ss fishsauce1/2 ts salt2 dl finsnittet vårløk1/2 ss sukker1 dl hakket frisk koriander2 eggeplommer1 l solsikke olje til friteringHon sin saus250 gr svinekjøttdeig skal smuldres opp. Bland kjøttdeigen sammen med tinet kamskjellkjøtt som du deler i 1 ganger 1 cm terninger. 250 gr svinekjøttdeig. 250 gr svinekjøttdeig