Deretter brukte jeg en skje til å mose innholdet så saften rant ned sammen med resten av frukten. Rør inn gelantinplatene til de er oppløst (jeg synes det er ok å bruke visp til dette)
Likevel fikk jeg så lyst til å prøve meg på litt saftkoking her om dagen. Det får man kjøpt til en ganske billig penge flere steder hvor de selger kjøkkenartikler
I tilleggtil ripsgelè, lagde jeg også råsaft av rips og rørt jordbærsyltetøy. Etter at du har silt av stilker og bær, måler du opp hvor mye ferdig saft du har og heller dette over i en gryte
* Koking av saft i saftmaskin* Tillaging av råsaft* Tillaging av solsaft ( som skal stå seg frem til jul, da det blir solbær-saft)* Syltetøy-koking med og uten konserveringsmiddel ( plomme,rips,blåbær, bringebær, stikkelsbær og rabarbra m
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse