Råsaft av bær oppskrifter

Råsaft av blåbær - nydelig tørstedrikk

Råsaft av blåbær - nydelig tørstedrikk

Dermed graver jeg dypt og lager råsaftav både blåbær og tyttebær. I gamle oppskrifter står det at man skal tilsette vinsyre når man lager råsaft
Så enkelt kan du koke saft

Så enkelt kan du koke saft

Mål opp mengde råsaft. Hjemmelaget saft av sesongens bær. På denne måten går saftingen raskt, man slipper å rense et klede fra en form for avrenningssystem og det er ikke noen stor saftkjele som skal vaskes
How to: safting med saftkoker

How to: safting med saftkoker

Nå skal dere få fremgangsmåten, så kanskje dere kan lage saft selv av høstens bær. Det er en beholder inne i saftkjelen, den fylles med ønskede bær
Råsaft av rips

Råsaft av rips

Frukt og bær er modne, og det er fantastisk mye godt som kan lages. I går tok jeg med meg min gode venninne fru Longfield til de nedrere deler av Vindafjord, til et gammelt hus som mine foreldre har

DET ER UTROLIG MORSOMT

Denne gangen prøver jeg meg på å lage råsaftav Aronia, eller svartsurbær. Sunnheten i den, med mengder av anioksidanter og vitaminer, er udiskutabel
Ripsgelè

Ripsgelè

I tillegg til ripsgelè, lagde jeg også råsaftav rips og rørt jordbærsyltetøy. )Når bærene er ferdig kokt presser du så mye saft som mulig ut av dem
Naturens ferske helsekost

Naturens ferske helsekost

Antocyaniner i bær kan bidra til å hemme harskning av fettstoffer. Mange av oss har den i hagen, gjerne som hekk
Konservering

Konservering

* Koking av saft i saftmaskin* Tillaging avråsaft* Tillaging av solsaft ( som skal stå seg frem til jul, da det blir solbær-saft)* Syltetøy-koking med og uten konserveringsmiddel ( plomme,rips,blåbær, bringebær, stikkelsbær og rabarbra m
20 tips til hvordan du spiser sunt og billig.

20 tips til hvordan du spiser sunt og billig.

Dette er både billigere og smaker bedre samtidig som du unngår mulighetene for å kjøpe juice- og nektarvarianter med tilsatt sukker og der en stor del av den næringsrike råsaften er erstattet med vann
Havregrøt blir aldri mer kjedelig etter dette!

Havregrøt blir aldri mer kjedelig etter dette!

Etter tips fra min nye heltinne, Margit Vea, har jeg nå begynt å koke havregrøtråsaft fra eple. Bruk gjerne tilbehør som hakkede mandler eller nøtter, rosiner, friske bær, oppskåren frukt, kanel etc
Ripsgelè er tingen....

Ripsgelè er tingen....

Safta avbærene. Tilsett litt sukker av gangen etter timen og rør til alt er oppløst. Bær som skal brukes til gelé bør ikke være for modne, litt blanding er bra
Ripsgelé

Ripsgelé

Rips inneheld mykje stivelse og bæra egnar seg derfor godt til gelé. Det er viktig å hauste bæra når dei er akkurat modne, og helst skal du koke bæra rett etter plukkinga

Treliter i påsken?

Fyldig og bløt vin med masse bær og frukt, smaker råsaftavsolbær og plomme med tydelig fatkarakter
Husmordag i moseveien :)

Husmordag i moseveien :)

Jeg kan huske farmor pleide å lage råsaftav rips hver sommer da jeg var liten, så det ble litt barndomsmimring der jeg stod å silte på saft

Treliter i påsken?

Fyldig og bløt vin med masse bær og frukt, smaker råsaftavsolbær og plomme med tydelig fatkarakter