Mål opp mengde råsaft. Hjemmelaget saft av sesongens bær. På denne måten går saftingen raskt, man slipper å rense et klede fra en form for avrenningssystem og det er ikke noen stor saftkjele som skal vaskes
Frukt og bær er modne, og det er fantastisk mye godt som kan lages. I går tok jeg med meg min gode venninne fru Longfield til de nedrere deler av Vindafjord, til et gammelt hus som mine foreldre har
* Koking av saft i saftmaskin* Tillaging avråsaft* Tillaging av solsaft ( som skal stå seg frem til jul, da det blir solbær-saft)* Syltetøy-koking med og uten konserveringsmiddel ( plomme,rips,blåbær, bringebær, stikkelsbær og rabarbra m
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Dette er både billigere og smaker bedre samtidig som du unngår mulighetene for å kjøpe juice- og nektarvarianter med tilsatt sukker og der en stor del av den næringsrike råsaften er erstattet med vann
Etter tips fra min nye heltinne, Margit Vea, har jeg nå begynt å koke havregrøt på råsaft fra eple. Bruk gjerne tilbehør som hakkede mandler eller nøtter, rosiner, friske bær, oppskåren frukt, kanel etc
Safta avbærene. Tilsett litt sukker av gangen etter timen og rør til alt er oppløst. Bær som skal brukes til gelé bør ikke være for modne, litt blanding er bra
Rips inneheld mykje stivelse og bæra egnar seg derfor godt til gelé. Det er viktig å hauste bæra når dei er akkurat modne, og helst skal du koke bæra rett etter plukkinga