Rådyrstek oppskrifter

Langstekt rådyrstek

Langstekt rådyrstek

I dag har jeg brukt rådyrstek på drøye 2 kg. Langstekt vilt er alltid - ALLTID - vellykket. Og det lager seg (nesten) selv
Med kua i sentrum:

Med kua i sentrum:

Prøv den også til litt kraftigere kost, som en marokkansk tagine, ovnsbakt svineribbe eller viltretter som elgkarbonader, rådyrstek eller hjortefilet
Rådyrstek med normannasaus

Rådyrstek med normannasaus

Bland marinaden og legg i steken. La den marineres i ca 1 døgn. Ta den opp og gni den inn med salt. Smør matfett på et stykke aluminiumsfolie og legg det over steken

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Ben ut steken, men husk å bruke avskjæret til kraft. Legg steken i romtemperatur i minst 1 time før steking, slik at steken har en temperatur på 20 C gjennom det hele

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Fjern alle hinner på steken. Bland alt til marinaden i en bolle og legg i steken. Dekk til bollen og sett den kaldt

Soppgratinert rådyrstek

Skjær steken i skiver og legg skivene i en ildfast form. Rens og skjær soppen i skiver. Fres den i matfettet i en kjele og strø over mel

Rådyrstek med papaya

Puss steken og surr den om nødvendig. Legg den i en bolle og hell over Coca-Cola. La den stå i ca 8 timer

Rådyrstek

Skjær ut benet på steken, knekk det og legg det i kaldt vann, kok det langsomt opp, skum godt. Tilsett salt og hel hvitpepper