Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av rå fisk. Oppskrift på laks Sashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. SalmalaksSkjærlaksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat
Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. SALMA er produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo i Hordaland
Legg på en fin stripe med rå spinat, litt estragon og noen små. kald (dette må man ikke gjøre, men det er en fin måte å forhindre at laksen blir overstekt i ovnen)
Bruk den laksen du har, men pass på at den er av god kvalitet da den ikke skal varmebehandles lenge, og jeg synes den skal være litt rå i midten slik at laksen er saftig
Sunt og godt med helt naturlige råvarer kroppen din kommer til å nyte godt av. Skjær salma og grønnsaker i tynne skiver og rør sammen en smakfull soyasaus med chili, koriander og ingefær
Stek fisken i et lite minutt på hver side, til du får en sprø stekeskorpe og rå innside. Bare skaler opp oppskriften skikkelig, for du har definitivt lyst på en ekstra posjon