Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av rå fisk. Oppskrift på laks Sashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. Salma laksSkjærlaksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat
Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Jeg brukte salamlaks i denne retten, oppdrettslaks altså -hatet av noen, elsket av andre ღ
1 kg laks- eller ørretfilet med skinn2 løk1 rød paprika1 gul paprika3 hvitløksfed2-3 cm frisk ingefær2-3 rød chilli3-4ts currypaste1 kvast frisk korianderSolsikke- eller rapsolje1 ts sennepsfrø1 ts bukkehornkløver1 ts fennikelfrø1 håndfull karriblader (finnes i innvandrerbutikker)1 boks cherrytomater10-15 rå scampi eller 1/2 kg reker1 boks kokosmelk2 sitronerSalt og pepper. 1 kg laks- eller ørretfilet med skinn
Siden det nå er kommet beter rundt om i butikkene, har jeg brukt beter i grønnsaksblandingen i dag, beter finnes i flere varianter og farger, er utrolig velsmakende og anvendelig til å bake i ovn , eller rå i råkostsalat
Kvit fisk som er fast i kjøttet er eit fint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. Den søramerikanske måten å servere rå fisk på har for lengst erobra verda
Gravlaks er en nordisk rett bestående av rålaks som har blitt marinert i salt, sukker og dill. Årsaken til at Hellstrøm opprinnelig hadde lyst til å lage en egen akevitt var for å sette større fokus på norske råvarer og våre mat- og drikketradisjoner