Jeg ville jo ha litt laks i dag og fant ut at risotto med sitron, fennikel og erter nok ville passe strålende for både kongen og meg, da det kun var gutta boys som var hjemme
Siden det nå er kommet beter rundt om i butikkene, har jeg brukt beter i grønnsaksblandingen i dag, beter finnes i flere varianter og farger, er utrolig velsmakende og anvendelig til å bake i ovn , eller rå i råkostsalat
Kvit fisk som er fast i kjøttet er eit fint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. Men felles for metoden er «koking» av fisk i safta frå lime eller sitron
Norsk laks er en sterk merkevare i Tyrkia blant de som har råd til det. Ha fennikel, eventuelle fennikeldusker, freekeh, erter, bladpersille eller dill, sitron, extra virgin olivenolje og litt salt og pepper i en bolle
Kjøkkenet mitt er HELT ferdig (egen blogg kommer veeeldig snart), og jeg er igjen et komplett og lykkelig menneske Denne helgen har vi fråtset i alt for mye deilig mat, og første oppskrift jeg vil dele med dere er lynstekt laks med smørstekte neper og trøffelmajones, himmelsk godt
Ceviche består av rå fisk marinert i sitrussaft. Klem saften ut av lime og sitron, ha det i en bolle. Skjær laksen i terninger og bland den forsiktig inn
Cipriani serverte henne en cocktail, og et kvarter senere disket han opp med en rett av papirtynne skiver av rå filet mignon og med en dressing laget av majones, sitronsaft, Worcestershiresaus, sennep, salt og hvit pepper
Pisk rømmen stiv, ha i pepperrot og smak til med salt og sitronsaft. Skjær laksen i ca. Mariner fiskeskivene i olivenolje og sitronsaft og dryss over salt og pepper
Til slutt selve tartaren, som består av hakket, rålaks, finhakket sjalottløk som bidrar til nødvendig smaksforsterkning, små epleterninger som gir små bitt av syrlighet og som gir et gjenkjennende nikk til champagnen, salt (også nødvendig som smaksforsterkning) og litt sitroninfusert olivenolje for å binde det sammen og gi en ørliten smak av sitron