Kvitfisk som er fast i kjøttet er eitfint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. Men felles for metoden er «koking» av fiski safta frålime eller sitron
Ceviche er egentlig en rett som stammer fra Sør-Amerika og går ut på at råfisk «koker» isitrus. Jeg har laget det mange ganger med både laks og torsk, men denne gangen har jeg prøvd med kveite
Jeg higer etter den kjølige, nesten metalliske smaken og følelsen av råfisk mot ganen. Finhakk løk og ingefær og bland det med plommesaus, lime, olje, salt og pepper
Velger du Salmalaks kan du være helt trygg på at denne egner seg til å spiserå. eks Salmalaks. Navnet ” Sushi” betyr rett og slett marinertris, og derfor starter vi med den ( oppskriftene er fra Pdf-en om Sushi fra Godfisk, men med enkelte egne modifiseringer)
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Han funker veldig godt sammen med råmarinertlaks. Skiver av rålaks (dvs ikke røket) Beregn ca. Rå rødbeter er en av de gammeldagse grønsakene som man kvier seg litt for å kjøpe, - rett og slett fordi man ikke helt vet hvordan den skal tilberedes
Ha i oljen i en tynn stråle og kjør til alt er finhakket. Gode råd. Smak tilmed salt, pepper og sitronsaft og ha ipersille, gressløk og lakserogn ved servering