Rå laks marinert i lime oppskrifter

Råmarinert laks med avokadokrem

Råmarinert laks med avokadokrem

Når laksmarineresi syre skjer det en slags kokeprosess, så alt etter hvor lenge fisken har fått marinert seg, så forblirikkefisken lenger
Rått  og  godt  med  ceviche

Rått og godt med ceviche

Kvitfisk som er fast i kjøttet er eitfint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. Men felles for metoden er «koking» av fiski safta frålime eller sitron
Ceviche av laks med bringebær & avokado

Ceviche av laks med bringebær & avokado

Ceviche består av fiskmarinertisitrussaft. Denatureringforårsaker en endringiproteineneifisken, som får den til å virke som om den er kokt
Ceviche med kveite

Ceviche med kveite

Ceviche er egentlig en rett som stammer fra Sør-Amerika og går ut på at fisk «koker» isitrus. Jeg har laget det mange ganger med både laks og torsk, men denne gangen har jeg prøvd med kveite
Tapas på tur

Tapas på tur

Om du kjøper scampi så rens de først. Smurte lefser med røkt laks eller spekeskinke. Lefserull med røkt laks
Annas laks

Annas laks

Jeg higer etter den kjølige, nesten metalliske smaken og følelsen av fisk mot ganen. Finhakk løk og ingefær og bland det med plommesaus, lime, olje, salt og pepper
Sushifredag

Sushifredag

Det er rått. Laks, tunfisk, reker, kongekrabbe, kamskjell eller annen sjømat. Ha litt vann på kantene dersom noriarketikkelimer seg sammen
Når noen stikker innom til lunsj

Når noen stikker innom til lunsj

Rask laget av skiver av salmalaks som fikkmarinere en kort stund ilime og grapefrukt juice. Salmalaks er en flott råvare
“Liker du Sushi? ” – ” Å ja, jeg elsker sursild!”

“Liker du Sushi? ” – ” Å ja, jeg elsker sursild!”

Velger du Salmalaks kan du være helt trygg på at denne egner seg til å spise. eks Salmalaks. Navnet ” Sushi” betyr rett og slett marinertris, og derfor starter vi med den ( oppskriftene er fra Pdf-en om Sushi fra Godfisk, men med enkelte egne modifiseringer)
Dry-rub

Dry-rub

Skjer lakseniskrå, tynne stykke med einskikkeleg skarp kniv. Eg har servert den som sashimi og sushi, men i dag får du den iei lettgrava utgåve

Sushi

Utgangspunktet er fisk som marineresilime og sitronsaft. På menyspråket en ceviche. Skjær laks og grønnsaker istrimler på ca
En rød baron i kjøkkenet

En rød baron i kjøkkenet

Han funker veldig godt sammen med råmarinertlaks. Skiver av laks (dvs ikke røket) Beregn ca. rødbeter er en av de gammeldagse grønsakene som man kvier seg litt for å kjøpe, - rett og slett fordi man ikke helt vet hvordan den skal tilberedes

Den gamle kokeboka

Ha i oljen i en tynn stråle og kjør til alt er finhakket. Gode råd. Smak tilmed salt, pepper og sitronsaft og ha ipersille, gressløk og lakserogn ved servering