Rå laks lime oppskrifter

Rå laks med pepperotsaus og salsa

Rå laks med pepperotsaus og salsa

Vask og rasp skallet av en lime,. laks Sashimi -. Skjær laksen i tynne skiver. Bruk laksefilet som er beregnet å kunne spises
Rå laks og smilende egg

Rå laks og smilende egg

saften av en halv lime.  laks og smilende egg, spiste vi til lunch forrige søndag. Skjær laksen i tynne skiver 
Rå laks og avokado blomst

Rå laks og avokado blomst

Vask limen og rasp av skallet og press ut saften. lakserose med avokado, vakkert og veldig godt. Skjær laksefileten i tynne skiver og legg den fint rundt avokadoen
Sashimi av laks med soya, lime og sesam

Sashimi av laks med soya, lime og sesam

Skjær laksen i tynne skiver og fordel skivene på to tallerkener, eller legg dem pent på et fat. Hvis du er i tvil om laksen er av en kvalitet som kan spises , bør den fryses ned til -20°C i minst 24 timer. 250 g skinn- og beinfri laksefilet av topp kvalitet. saft og revet skall av 1/2 lime. 2 ss laks- eller ørretrogn
Salat med rå laks og risnudler

Salat med rå laks og risnudler

Rasp skallet av limen, og hakk opp koriander og chili. laks med pepperotsaus og salsa. Skjær opp laksen og legg den over risnudlene
Råmarinert laks med avokadokrem

Råmarinert laks med avokadokrem

Når laks marineres i syre skjer det en slags kokeprosess, så alt etter hvor lenge fisken har fått marinert seg, så forblir ikke fisken lenger
Laksa med reker – Middag på under 30 minutter

Laksa med reker – Middag på under 30 minutter

Server med en limebåt slik at de som vil kan skvise litt lime i suppa. Laksa er en litt spicy form for nudelsuppe som har sitt utspring i en kombinasjon av det kinesiske og malaysiske kjøkken
Ovnsstekt laks med ris og avokadokrem

Ovnsstekt laks med ris og avokadokrem

Det gjør ingen ting om den er litt i midten. Smør søt chilisaus på fisken, riv over ingefær, hell over soyasaus, press over limesaft og legg smør ned i formen
Dampet laks på sprø salat

Dampet laks på sprø salat

Fisken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk, husk at laksen skal ha en «» kjerne
Rått  og  godt  med  ceviche

Rått og godt med ceviche

Kvit fisk som er fast i kjøttet er eit fint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. Men felles for metoden er «koking» av fisk i safta frålime eller sitron
Jamaicisk laks med tropisk salsa

Jamaicisk laks med tropisk salsa

Da får du en sprø stekeskorpe, mens kjernen holder seg . Bland i salt og limejuice. I dag var det laks som stod på menyen

Rå laksesalat med mango og avokado

Deretter skjærer du opp laksen i tynne biter og anretter. 300 gram fersk laks. 1 teskje lime. Finkutt chilien, og bland inn 3 ts med olivenolje, 1 ts limesaft og 1 ts sitronsaft. Relatert 300 gram fersk laks. 1 teskje lime
En herlig middag med Laks og nektariner.

En herlig middag med Laks og nektariner.

Legg vasket og tørket ruccolasalat utover et stort fat, dryss over sjalottløk i tynne skiver. bland med revet hvitløk, lime og krydder
Ceviche av laks med bringebær & avokado

Ceviche av laks med bringebær & avokado

Ceviche består av fisk marinert i sitrussaft. Klem saften ut av lime og sitron, ha det i en bolle. Skjær laksen i terninger og bland den forsiktig inn
Poké med laks og fermenterte godsaker

Poké med laks og fermenterte godsaker

Grunnen til at jeg legger laksen i limesaft er at den da blir det vi kaller råmarinert. Det betyr ganske enkelt salat med fisk