klare med pinnekjøtt, poteterog kålrotpuré. Eller mandelpoteter. hvit pepper og nyrevet muskanøttt. hvordan blir ribben mør og saftig, hvordan få sprø svor og god saus, eller smakfullt ribbefett hvis man foretrekker det
Jeg hadde ikke smakt tang før nå (tror jeg), men jeg har lest mye om hvor sunt det er og hvilken ressurs det er for et land som Norge, der vi i utgangspunktet bare kan dyrke poteter (det var den gangen vi var et lite fattig land uten olje og nesten bare spiste vassgraut)
En god grønn salat smaker godt til denne blomkålretten, mens andre vil ha poteter eller godt brød. Lag hvitsaus ved å smelte smøret, rør inn hvetemelet og spe med melk og matfløte litt etter litt
Kok en hvitsaus av smør, mel og melk. Omelett er ”man-tager-hva-man-haver” og denne gangen ble det potet, løk og sopp – fordi det var sesong for både sopp og løk
Kålrabi, kål ogpoteter ble dyrket i alle byparker. Fastfood var dog slett ikke vanlig hos den jevne husmor, som selvfølgelig hadde gått husmorskolen og lært om hviteog brune sauser, kjøttkaker og stuet kål
Fiskegrateng m laks ogpoteterIs til dessert. Spagetti med kjøttdeig, skinkeog gulerøtter. Vi bruker alltid ha Fredagshandel hvor vi handler for en uke fremover og da tar vi altlid med middag fra lørdag, til og med fredagen uka etter slik at den er klar når vi kommer fra butikken
Servere den sammen med røkt skinkeogpoteter. Passer perfekt sammen med fenalår ogpoteter. Aller helst nypoteter, men det er jo litt tidlig å få her hjemme