1 kg ringerikspoteter. Kok og skrell potetene. Hold dem varme i en kasserolle med litt smør. Lag bechamelsaus av 1/2 liter fløtemelk og 2 ss hvetemel rørt sammen med 30 gram smør og litt salt
Jeg hadde mitt første forsøk på ribbe med Eyvind Hellstrøm ved min side. ) Metoden min er litt annerledes, men inspirert av Hellstrøm og mammas julemiddag
I min barndomsheim blei det alltid kokt med eit par poteter og gulrøter i kålrotstappa. Kokkeguru Eivind Hellstrøm har heilt rett når han hevdar at tradisjonsmaten dør utan eit viss snev av fornying
Trikset med å tilsette pærer, snappet jeg opp fra Hellstrøm. 3-4 store søtpoteter (gjerne hvit, om du får tak i)40 gram smør1,5 desiliter melkSalt og pepperSlik gjør du det. 3-4 store søtpoteter
Gulrøtter, poteter, persillerot, purre, persille og kålrot. Jeg fulgte Hellstrøm sine ingredienser og fremgangsmåte men jeg hadde oppi mer av alt og doblet koketiden på knoken etter tips fra mamma
Kutt opp sesongens rotgrønnsaker og poteter i passe store biter, tilsett noen friske urter, salt og pepre svinekammen og legg alt i panne og hell over en liter jubileums cider
Vil du har poteter, medisterkaker og julepølser til, er dette tida for å ordne alt dette. Eg har brukt sprø svor-metoden eg har lært direkte frå Ingrid Espelid Hovig – og tatt med nokre innspel frå Eivind Hellstrøm