Skrell og skjær kålrot, sellerirot ogpastinakk i små biter og kok i usaltet vann til det er mørt. Hell av vannet ogmos i en mikser sammen med litt fløte
Igår laget jeg en kjempegod kremet suppe med rotgrønnsaker og grønnsakspølser. Ungene er ikke så glad i grønnsaker i det siste så prøver hele tiden å lure inn grønnsaker på forskjellige måter, har merket en tendens til at grønnsaker spises så lenge de ikke SER at det er en grønnsak, altså når jeg moser det eller baker det inn i maten
*Gulrot- ogpastinakkpuré. Skrell og kok potetene til de kan moses med potetmoser. Potetmosform. Kok broccolibitene i lettsaltet vann til de er så myke at de kan moses med stavmixer
Skrell poteter, pastinakkog del i mindre biter. Gir så masse meir smak enn berre potet. Kok møre, sil av vatnet ogmos sammen med kesam / creme fraiche til en jevn purê, smak til med salt og pepper
– søtpotet. Frys ned grønnsaksmos, fruktmosog mer i isbitformer. Det er veldig kjekt å la barna smake på én og en smak, både for å venne de på hva hver enkelt råvare smaker – og fordi man da lett kan oppdage eventuelle reaksjoner