Start med å koke og mose potetene. Hvis ikke lefsene skal spises samme dag lønner det seg å fryse dem med matpapir mellom lagene og ta opp fra fryseren i porsjoner
Kjevle ut deigen og trykk ut tynne runde lefser av deigen (bruk en liten bolle). Det eneste å skrive hjem om var selvfølgelig pirogene, og de får du oppskriften på her…
PINNEKJØTT med VOSSAKORV, KÅLROTSTAPPE og mandelpoteterOppskrift. Tradisjonen tro spiser vi ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål og poteter juleaften
Her om dagen hadde min datter og jeg potetlefse baking til jul. Så må potetene kokes og skrelles mens de enda er varme, og så kværnes i en kjøttkvern, før de ble satt kaldt til dagen etter
Kokes på svak varme til potetbitene er møre. Det var fortsatt litt igjen av gryta, og det var fullt mulig å spise den i lefse med guacamole, ost, rømme og spinat til
Serveres med lefse, meierismør, grov sennep og akevittgele ✿. ✿ Ovnsbakte mandelpoteter. Legg potetene med skallet på, i en ildfast form, vend de i olivenolje, havsalt og pepper