Jeg skal servere dem langtiddstekte lammelår med bakte og røkte paprika og aubergine, peccorinogratinerte poteter med sjampinjong og løk og en rødvins- og shitakebasert brun saus
Jeg lagde en pure bestående av sellerirot, potet og pære. Serveres med hjemmelaget potetmos, rosenkål, sellerirotpuré, ovnsbakt rødløk og fennikel og varm peanøttsaus
I min barndomsheim blei det alltid kokt med eit par poteter og gulrøter i kålrotstappa. Hellstrøm hevder at det blir eit meir syrleg og balansert resultat utan sødmen frå gulrota
Kjøleskapet mitt bød på et par gulrøtter, en persillerot, en pastinakk og noen poteter. Kotelettene fikk følge av en squashpuré, rester av en rødvinsreduksjon som saus og en en stappe av rotgrønnsakene gulrot, pastinakk og persillerot sammen med noen pottiser
Mens kjøttet «koker», lager du kålrabistappe og koker poteter. Personlig foretrekker jeg å bruke fløte i kålrotstappa, gjerne litt gulrot og pastinakk også
For min del blir det for søtt å lage søtpotetmos av bare søtpotet, så jeg liker å tilsette litt gulrot og vanlig potet også + litt fløte for å "myke opp" smaken litt
Akkurat nå har jeg torsk i tomat, søtpotet/brokkoli puré, gulrot puré og kylling med potet i frysen. Blomkål og gulrot utgjør en fin kombinasjon for den første smaken av fast føde