Pot au feu oppskrift oppskrifter

Pot au feu, fransk kyllinggryte

Pot au feu, fransk kyllinggryte

Jeg har foretatt noen små justeringer slik jeg pleier når jeg låner oppskrifter. Bruk kjøkkenhyssing og bind sammen stilker av rosmarin, timian, bladpersille og laurbærblad
Pot au feu – på Provence-vis

Pot au feu – på Provence-vis

Potaufeu har vi laget i mange år, og alltid etter oppskrift fra ei av de første kokebøkerne som kom i huset
Coq au vin.

Coq au vin.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Ha i kjøttet, soppen og småløken og server den sammen med verdens beste brød og poteter
Coq au Vin

Coq au Vin

Mange av de beste gryterettene jeg vet stammer fra Frankrike, for eksempel PotauFeu og Boeuf Bourguignon
Hjemmelaget likør.

Hjemmelaget likør.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Det å lage sin egen likør, er forbausende enkelt. Første gangen jeg var full, var jeg visstnok tre år gammel

Merguez, hjemmelaget lammepølse.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Dessverre har jeg aldri funnet denne pølsa i noen norske supermarkeder eller hos noen slaktere, så lykken var tett på total da jeg fikk tilsendt en oppskrift

Likør på bær.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Likør på bær er utrolig enkelt å lage. I heletatt er det enkelt å lage likør
Fortsatt ikke dom mot vinsvindleren Rudy Kurniawan.

Fortsatt ikke dom mot vinsvindleren Rudy Kurniawan.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Grunnen til påstand om denne strenge straffen, er i følge påtalemyndighetene i New York, at han «med ekstravagante kjøp av autentisk vin, luksuriøse biler, en leilighet i Beverly Hills, reiser med privatfly, designer klokker og klær, kunst og mye mer, fortjener en slik straff»
Ukemeny Uke 46 – 10.-16.11.

Ukemeny Uke 46 – 10.-16.11.

PotauFeu. Grønnsakslapskaus. Det jeg liker best er å finne fram de tradisjonelle oppskriftene jeg har brukt i mange år og lage det samme på nytt
Drikke til julematen.

Drikke til julematen.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Juletorsken er mild på smak og har litt fett fra smør eller sausen
Ukemeny uke 3

Ukemeny uke 3

Fransk kyllinggryte (PotauFeu). Posted by torill. Tweet. Jeg synes det er SÅ deilig at vi er i midten av januar allerede, og vi går den rette veien

Vinen fra Jura.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. En blandet kompott med vin fra Europa. Noe som gir blant annet, de spesielle vinene Vin Jaune, gul vin, og Vin de Paille, stråvin, for ikke å snakke om den veldig lokale vin de liqueur, Marcvin de Jura
Sommer, sol og asparges.

Sommer, sol og asparges.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Alle oppskrifter kommer fra BAMA. Asparges er ikke bare godt, det skal visstnok være et afrodisiakum også
Torskegryte med  hvitvin.

Torskegryte med hvitvin.

Fra Montpellier til Potaufeu i Albi. Server sammen med poteter og ris. Fortsatt sitter julematen som et traktordekk rundt magen

Ferskt kjøtt og suppe

I Frankrike kalles denne retten - Gryte over ilden ”Potaufeu”. Glatt til røren med en slikkepott, dekk med litt plast og la røren svelle