Jeg posjerte mitt egg i ca. På søndag laget jeg posjert egg til frokost. Dvs at man koker opp vannet/væsken og leggeregget oppi, og lar den trekke såvidt under kokepunktet til den er ferdig
Da jeg nylig var på Ikaria, fikk vi posjerteegg som en av flere retter til lunsj. Britene serverer det med Hollandaise som Egg Benedict, forøvrig en av mine favorittretter
Ukens blings er inspirert av klassikeren "egg benedict" her har jeg toastet et stykke brød og toppet det med salat, røkelaks, posjert egg og hollandaise
Laget hollandaise saus og helte over eggene og osten. Posjerte 2 egg. Kokte opp vann med en dæsj eddik i som jeg helte 2 hele egg i mens vannet fosskokte i ca 2,5 minutter
Dette var første gang jeg posjerteegg og det var ikke vanskelig i det hele tatt. Kikertvaffel er fri for gluten, egg og laktose og passer derfor de aller fleste
Valget falt derfor på poteter, dillsmør, aromasopp, rødløk og posjert egg. For mange er nok posjert egg noe som kan virke veldig avskrekkende og en oppgave man gjerne ikke vil begi seg ut på
Så toppes det med det posjerteegget, resten av vinaigretten og noen runder med pepperkverna. Inspirasjonen til denne retten kommer fra Rachel Khoos The little Paris kitchen, som jeg skrev om i mitt forrige innlegg
Det posjerteegget flyter utover pasten og passer ypperlig sammen med den "hissige" spanske pølsen. Han sousVide kokte eggene, men jeg har ingen sousVide maskin, så da ble det posjert egg
Avocadosmørbrød er både sunt og godt, og blir mere og mere populært, avocado smaker godt sammen med mange andre typer pålegg som spekemat, laks og diverse oster