Jeg elsker grønnsaker så de kaster ikke heller, jeg hadde også i poteter, gulerot og samt litt gurkemeie i tillegg (jeg har de nesten all mat for tiden siden leddene mine ikke liker kulde og vinter)
Kaker, kålrulletter kokt i buljong, poteter og kålrulletter kokt i tomatsaus på Litausk vis. Server med den Litauiske sausen eller feks sjampnjongsaus eller tomatsaus - og poteter eller ris til
Det hører med til historien at han faktisk fikk poteter til maten. Halvfabrikata ser du ikke mye av på matbloggene eller hos tv-kokkene, likevel brukes det langt mere halvfabrikata hos profesjonelle kokker og på restaurantkjøkkener enn noen er villig til å innrømme
”De tingene jeg ble rådet til i størst utstrekning å avstå fra, var brød, sukker, øl, poteter, som hadde vært de viktigste, og jeg trodde, uskyldige elementer for min eksistens, og som under alle omstendigheter var inntatt uten begrensinger i en årrekke
Men som min polske kamerat Zbigniew understreker. Når kjøttet begynner å bli mørt (etter halvannan time), har du den siste halvliteren av vatnet, oksekrafta, i paprika, tomat, tomatpuré, gulrot, persillerot og til slutt poteter
Spis placki til salat, med stek sjaminjong ved siden av, sikkert godt med stekt bacon til, bruk den som en variasjon til vanlig poteter, ha ost på, rømme og sukker eller bare sukker
Og det Polske rugbrødet som sto på samme siden – tar tre dager å lage – jiiiiiiisus. Server med rugbrød og sennep, eller mini-Gulløye poteter som jeg gjorde
Den polske biokjemikeren Casimir Funk, greide å isolere tiamin, eller vitamin B1 som det er mest kjent som, og fastslå at vitaminet tilhørte en nitrogenholdige molekylfamilie